ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moderna va începe să studieze vaccinul său anticovid la femeile însărcinate, potrivit unei postări pe ClinicalTrials.gov. Studiul observațional, care se așteaptă să înceapă la 22 iulie, va înrola aproximativ 1.000 de femei cu vârsta de peste 18 ani care vor fi studiate pe o perioadă de 21 de luni, informează The Defender

Sunt eligibile femeile care au primit un vaccin Moderna în cele 28 de zile anterioare ultimei lor perioade menstruale sau în orice moment în timpul sarcinii.

În rezumatul succint al studiului se precizează că obiectivul principal este "evaluarea rezultatelor sarcinii la femeile expuse la vaccinul Moderna COVID-19 (ARNm-1273) în timpul sarcinii".

Studiul va măsura numărul de participante care au copii cu malformații congenitale majore și minore suspectate, numărul de participante cu orice complicații în timpul sarcinii, numărul de participante cu orice rezultate ale sarcinii și numărul de participante cu rezultate ale sugarilor, a relatat Fox Business.

În prezent, CDC afirmă că femeile însărcinate pot primi un vaccin COVID. Dar CDC recunoaște, de asemenea, că există date limitate disponibile cu privire la siguranța vaccinurilor COVID pentru persoanele însărcinate.

Site-ul web al CDC precizează: 

"Nu există dovezi privind riscul pentru făt în urma vaccinării femeilor însărcinate cu vaccinuri nereplicante în general. Cu toate acestea, nu se cunosc riscurile potențiale ale vaccinurilor COVID-19 pentru persoana însărcinată și pentru făt, deoarece aceste vaccinuri nu au fost studiate pe scară largă la persoanele însărcinate".

Potrivit site-ului web al CDC, până la data de 29 iunie, datele colectate din sistemele de monitorizare a siguranței ale CDC și ale Administrației americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu au identificat "niciun fel de probleme de siguranță pentru persoanele însărcinate care au fost vaccinate sau pentru bebelușii lor", dar agențiile au subliniat că rezultatele sunt preliminare.

"Femeile însărcinate își asumă ceea ce ar putea fi un risc uriaș cu vaccinul anticovid”, a declarat Jennifer Margulis, Ph.D., autoarea cărții "Your Baby, Your Way".

Margulis a declarat pentru The Defender într-un e-mail:

"Nu avem studii pe termen lung care să arate că este sigur. Am făcut această greșeală cu dietilstilbestrolul - un estrogen sintetic considerat sigur în timpul sarcinii, despre care s-a constatat ulterior că a provocat un cancer agresiv (și uneori letal) la organele genitale ale unor tinere adolescente ale căror mame îl prescriseseră".

Margulis consideră că este iresponsabil, și chiar lipsit de etică, să afirmăm că știm că vaccinul Moderna este sigur pentru sarcină.

Ea a spus:

"Este imperativ să folosim principiul precauției atunci când vine vorba de această tehnologie extrem de experimentală. Sarcina probei trebuie să revină intervenției. Nu avem nicio dovadă că acesta este sigur. Dar numeroase dovezi arată că este periculos să expui femeile însărcinate și copiii nenăscuți la medicamente și intervenții care pot perturba imunitatea."

Cele mai recente date ale Sistemului de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) - unul dintre sistemele de monitorizare a siguranței gestionate în comun de FDA și CDC - au primit 2.678 de rapoarte de evenimente adverse legate de vaccinurile COVID la femeile însărcinate, inclusiv 994 de rapoarte de avort spontan sau naștere prematură între 14 decembrie 2020 și 2 iulie 2021.

Nu există date care să evalueze siguranța vaccinurilor COVID la femeile însărcinate

De când FDA a acordat în decembrie 2020 autorizația de utilizare de urgență (EUA) pentru vaccinurile COVID, CDC a recomandat ca vaccinul să fie oferit femeilor însărcinate - în ciuda faptului că femeile însărcinate au fost excluse din studiile clinice de pre-autorizare și în ciuda datelor limitate privind siguranța și eficacitatea vaccinurilor COVID în timpul sarcinii.

În ianuarie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că femeile însărcinate nu ar trebui să primească un vaccin COVID. O săptămână mai târziu, agenția și-a schimbat îndrumările și a sfătuit pe toată lumea să facă vaccinul, inclusiv femeile însărcinate.

Potrivit unui raport de siguranță din 1 martie al Grupului de siguranță a vaccinurilor din cadrul CDC privind vaccinul COVID și sarcina, monitorizarea siguranței post-autorizare și cercetarea sunt principalele modalități prin care CDC obține date privind siguranța vaccinării COVID în timpul sarcinii.

Cu alte cuvinte, vaccinul este administrat femeilor însărcinate înainte ca studiile să stabilească dacă vaccinul este sigur pentru această populație.