ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile de reglementare a companiilor aeriene din Statele Unite au început o anchetă după ce carcasa motorului unui avion Boeing 737-800 s-a desprins în timpul decolării și a lovit flapsul unei aripi, relatează BBC, citat de Știripesurse.

Avionul Southwest Airlines a revenit în siguranță pe aeroportul internațional din Denver în jurul orei locale 08:15 (15:15 GMT), după ce inițial plecase spre Houston.

Aeronava avea la bord 135 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Șir de incidente cu aeronave Boeing

Incidentul survine în contextul în care Boeing a fost în centrul atenției în ultima perioadă din cauza unor probleme de fabricație și siguranță.

Southwest Airlines a declarat că echipele sale de mentenanță vor revizui Boeing 737-800 după ce carcasa care acoperă motorul avionului s-a desprins.

Avionul a fost fabricat în 2015, potrivit datelor Administrației Federale a Aviației (FAA), iar 737-800 este o generație anterioară a modelului 737 de la ultimul model Max.

FFA a precizat că aeronava Boeing a fost tractată la poartă după aterizare.

Southwest a declarat că va transporta pasagerii cu un alt avion spre Houston cu aproximativ trei ore întârziere față de program.