ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, cu prilejul aniversării a 103 ani de la nașterea Duhovnicului Neamului supranumit și Voievodul Ortodoxiei, la Petru Vodă a avut loc Simpozionul cu tema: „Părintele Justin Pârvu și libertatea Duhului – în lumina isihasmului martiric din temnițele comuniste”, informează Mănăstirea Paltin-Petru Vodă citată de Atitudini și ActiveNews.

Părintele Justin și martirii temnițelor comuniste reprezintă o pildă de rezistență duhovnicească, de supraviețuire a demnității și integrității ființei umane, în vremuri tulburi de constrângere și îngrădire a multor drepturi existențiale. Rugăciunea, credința și curajul mărturisirii în Hristos au fost arme ce au întărit generația martirică din perioada comunistă, menținând continuitatea Duhului, a Bisericii și neamului românesc, valori de care societatea de astăzi are nevoie parcă mai mult ca oricând, amintesc organizatorii

Părintele Justin Pârvu, mărturisitor al temnițelor bolșevice, s-a născut pe 10 februarie 1919, după cum puteți citi în această scurtă biografie, a Mănăstirii Petru Vodă. Vom reveni cu materiale publicistice despre aniversarea marelui Duhovnic al Ortodoxiei românești.