ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de ruși au scandat vineri numele politicianului de opoziție Alexei Navalnîi și au spus că nu vor ierta autoritățile pentru moartea sa, deși raportul oficial confirmă că a murit din cauza unui cheag de sânge.
 
Slujba de înmormântare  s-a desfășurat la o biserică din Moscova, iar evenimentul pare să fi fost restrâns, scrie Reuters.

O fotografie a lui Navalnîi publicată pe rețelele de socializare arăta trupul său întins într-un sicriu plin de flori în interior, în timp ce mama sa, purtând o eșarfă neagră și cu o lumânare într-o mână, stătea alături de tatăl său în apropiere.

Un preot ortodox a prezidat scurta slujbă, în timp ce afară, oamenii care stăteau la coadă în jurul bisericii și care fuseseră împiedicați să intre pentru a-și lua rămas bun au aplaudat și au scandat "Navalny! Navalny!".

După ce sicriul său a fost transportat afară, unii oameni au scandat "Rusia va fi liberă", "Nu războiului", "Rusia fără Putin", "Nu vom uita" și "Putin este un criminal".