ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Rusia protestele sunt interzise. Sub pretextul pandemiei de coronavirus, autoritățile din Moscova au refuzat vineri să aprobe cererile pentru demonstrații atât din partea contestatarilor invaziei Ucrainei, cât și a susținătorilor forțelor armate ale Rusiei, informează vineri agenția DPA, citată de Știri pe Surse

La Moscova, administrația orașului a primit mai multe cereri pentru autorizarea de demonstrații cu 25.000 până la 100.000 de participanți. Autoritățile nu au dezvăluit cine a solicitat autorizarea mitingurilor și cu ce ocazie. 

Partidul de opoziție Iabloko a criticat aspru invadarea Ucrainei ordonată de președintele Vladimir Putin și a anunțat că va organiza un marș de protest la Moscova. Totodată, Iabloko le-a cerut contestatarilor războiului din Ucraina să-și manifeste opoziția pe social media și să organizeze petiții.

Potrivit site-ului independent de știri Meduza, au fost cereri și din partea susținătorilor a ceea ce Kremlinul numește „operațiune militară specială” în Ucraina.

Demonstrațiile au fost interzise de multă vreme la Moscova sub pretextul pandemiei.

Cu toate acestea, oamenii au ieșit recent în stradă în zeci de orașe din Rusia pentru a protesta împotriva războiului din Ucraina, în ciuda faptului că se confruntă cu arestări, amenzi mari și violențe ale poliției. Mii dintre ei au fost reținuți până acum.

La Sankt-Petersburg, poliția a arestat-o pe Elena Osipova, o vârstnică supraviețuitoare a asediului Leningradului, cu prilejul unei manifestații anti-războinice din 2 martie. Mai mult de 750 de protestatari au fost arestați în acea seară în Rusia și peste 7.600 în ultima săptămână. VIDEO: