ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Municipiul București a intrat vineri în scenariu roșu din cauză că a depășit pragul „psihologic” de 3 infectări la mia de locuitor - 3.05, potrivit datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică -. Joi, incidența era de 2,79 la mia de locuitori. Dată fiind situația, e de așteptat să fie propuse restricții suplimentare de către comitetele pentru situații de urgență. Ar putea urma închiderea restaurantelor la interior și închiderea școlilor, adică trecerea din nou la învățământul online, după nici o lună de la aparenta normalizare. Creșele și grădinițele vor rămâne în continuare deschise, indiferent de scenariu. 

Restricțiile nu vor intra însă în vigoare înainte de a fi adoptate în cadrul unei ședințe a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care nu a avut loc până la ora publicării articolului.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a trecut de 3 în București. De asemenea, este peste 3 în județele Brașov, Cluj, Ilfov și Timiș.

Potrivit EVZ, grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri 4.342 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, și 101 decese. În prezent, la ATI sunt 1.067 de pacienți cu COVID-19, care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până vineri, pe teritoriul României au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 752.234 au fost declarate vindecate.