ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a criticat miercuri graba statelor bogate de a administra a treia doză de vaccin contra COVID-19, subliniind că datele nu au demonstrat deocamdată necesitatea unui rapel, transmite EVZ.

Potrivit OMS, nu este nevoie de a treia doză acum din punct de vedere științific. Mai precis, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a denunțat miercuri graba țărilor bogate pentru a treia doză de vaccin Covid și a subliniat că datele nu demonstrează necesitatea unui rapel acum.
 
„Credem în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare”, a declarat omul de știință șef al OMS, Soumya Swaminathan, într-o conferință de presă. Trebuie să „așteptăm ca știința să ne spună când sunt necesare rapeluri, ce grupuri de oameni și ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a explicat ea.
 
Din punct de vedere „moral și etic”, nu e bine ca țările bogate să injecteze lumea cu a treia doză. Mai ales că „restul lumii așteaptă prima doză de vaccin”, a adăugat responsabila OMS.