ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Madridul nu va impune obligația imunizării pentru prevenirea coronavirusului, dar va ține o listă a celor care nu se vaccinează pentru a înțelege „posibilele motive de reticență” în diferite grupuri de populație. Controverse au apărut deja și în Franța pentru un proiect de lege similar, anunță Europatoday.it.

Spania prevede ca vaccinarea împotriva Covid-19 să fie voluntară. Cu toate acestea, cazurile de refuz vor fi înregistrate în registrul de vaccinare pentru a constata orice refuz între diferite grupuri de populație. Deși imunizarea este voluntară, autoritățile din domeniul sănătății spun că este important să se documenteze aceste situații pentru a înțelege „posibilele motive de reticență”,

Regula este prevăzută de o actualizare a strategiei de vaccinare, publicată marți de Ministerul Sănătății, deși este supusă unor posibile actualizări suplimentare pe măsură ce se cunosc informații noi despre vaccinuri, scrie Agi. Persoanele vaccinate împotriva coronavirusului vor avea acces la un „card sau certificat” de vaccinare care va include datele lor de identificare, precum și informații despre medicamentul administrat.

Pe lângă detaliile de identificare a persoanei vaccinate, acest card va include tipul de vaccin administrat și numărul lotului, precum și data administrării primei și celei de-a doua doze, dacă este cazul. De asemenea, se va ține legătura cu pacientul pentru consultarea lui în caz de reacții adverse.