ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editorialistul David Leonhardt de la New York Times atrage atenția că virusul COVID se manifestă la copii sub forma unei răceli ușoare, conform WND Press.

"Pentru ei, Covid seamănă cu o gripă normală, dacă nu chiar ușoară", a scris el pe Twitter, citând statisticile CDC.
 

Riscul scăzut pentru copii este motivul pentru care atât de mulți medici și epidemiologi, inclusiv fostul consultant HHS, Dr. Paul Alexander, consideră că "nu există nicio bază pentru vaccinarea copiilor împotriva COVID-19".

Într-un articol pentru LifeSite News de luni, el a citat cele mai recente date ale Academiei Americane de Pediatrie, care arată că copiii au reprezentat între zero la sută și 0,19% din totalul deceselor cauzate de COVID-19, iar 10 state americane au raportat zero decese de copii.

El a confirmat că datele arată că rata mortalității cauzate de infecție pentru COVID este aproximativ similară cu cea a gripei sezoniere. Și crede că rata COVID va fi și mai mică după ce vor fi colectate toate datele.

Mai mult, epidemiologul John P.A. Ioannidis de la Universitatea Stanford, analizând 36 de studii împreună cu alte șapte estimări naționale preliminare, a concluzionat că rata mortalității prin infectare în întreaga lume pentru cei sub 70 de ani variază de la zero la sută la 0,57%.

În cazul copiilor și al adulților tineri, rata mortalității cauzate de infecții este aproape de zero, a subliniat Ioannidis, președinte la Departamentul de Igienă și Epidemiologie din cadrul școlii de medicină de la Stanford.

De asemenea, Alexander a susținut că studiile arată că copiii răspândesc COVID la o rată foarte scăzută.

El a citat un "studiu robust de înaltă calitate" din Alpii francezi care a urmărit un copil infectat care a vizitat trei școli diferite și a interacționat cu alți copii, profesori și diverși adulți. Cercetătorii nu au raportat niciun caz de transmitere secundară în ciuda interacțiunilor apropiate.

Alexander a precizat că aceste date au fost disponibile pentru CDC și alți experți în sănătate de mai bine de un an.

O lucrare publicată în New England Journal of Medicine privind COVID-19 în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani și al profesorilor lor a urmărit aproape 2 milioane de elevi din Suedia, unde nu există obligativitatea folosirii măștilor. Nu s-au înregistrat niciun deces cauzat de COVID și s-au înregistrat câteva cazuri de transmitere și spitalizare minimă.

Alexander a abordat, de asemenea, "răspândirea asimptomatică", care este problema cheie folosită pentru a forța vaccinarea copiilor.

"Un studiu publicat în Nature nu a găsit niciun caz de răspândire asimptomatică de la cazurile asimptomatice pozitive în rândul tuturor celor 1.174 de contacte apropiate ale cazurilor, pe baza unui eșantion de bază de 10 milioane de persoane", a scris el.

Datele arată că nu există "nicio urgență la copii în ceea ce privește COVID-19", a conchis Alexander.

"Sistemele lor imunitare sunt atât de foarte puternice încât pot învinge acest agent patogen cu ușurință în majoritatea cazurilor", a spus el. "Deci, de ce s-ar angaja Pfizer și Moderna Inc. să testeze acest vaccin pe copii cu o rată de mortalitate în acest grup de 0,003%?”