ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii continuă să rămână solidari cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luați de autoritățile norvegiene. Manifestații de susținere au avut loc sâmbătă la Ploiești și Bacău.

Aproximativ 1.000 de persoane au participat, sâmbătă, în centrul municipiului Ploiești, la un miting pentru susținerea familiei Bodnariu, transmite Agerpres.

Organizatorii au împărțit manifestanților pancarte și afișe cu mesaje precum "Suntem alături de familia Bodnariu!", "Children belong to the family", "Norway, return the children to their families", "Nu vreau să cresc la străini", "Părinți și copii împreună" și "Barnevernet, vreau la mama!", iar protestul a fost unul pașnic.

Manifestația a început cu rugăciunea "Tatăl nostru" rostită de pastorul unei biserici penticostale din Ploiești, iar apoi mai multe persoane, în special reprezentanți ai bisericilor evanghelice, au susținut discursuri în care și-au exprimat solidaritatea cu familiile ai căror copii au fost luați de statul norvegian.
Protestul, care a durat două ore, a fost organizat cu sprijinul bisericilor creștine evanghelice și ortodoxe din Prahova.

Un miting de solidaritate cu familia Bodnariu a avut loc sâmbătă și în piațeta Palatului Administrativ din Bacău.

Protestul a fost organizat de bisericile creștine evanghelice din Bacău și Neamț și a reunit aproximativ 500 de persoane.

"Protestul l-am dorit a fi o manifestare pașnică, menită de a face publică poziția noastră prin care denunțăm abuzurile, practicile instituției Barnevernet în cazul familiei mixte Bodnariu — Marius, român inginer IT, și Ruth, norvegiancă, asistentă medicală — și a celor cinci copii ai lor. Denunțăm pasivitatea și complicitatea statului norvegian și ne exprimăm solidaritatea cu alte zeci de familii din Norvegia, Cehia, Rusia, Letonia, Slovacia, India, Polonia, victime și ele ale abuzurilor aceleași instituții, Barnevernet, care ar trebuie să se îngrijească de copii și nu să le creeze tare pe care nu știm dacă timpul le mai poate vindeca", a declarat pentru Agerpres inițiatorul acțiunii, pastorul Dani Lela, potrivit căruia "într-o țară civilizată ca Norvegia asemenea abuzuri nu ar trebui tolerate".