ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii Danei Radu, profesoară de Matematică la Școala Generală nr. 56 "Jose Marti" din București și diriginte al clasei a VIII-a A, au trecut prin primul lor examen important, Evaluarea Națională. Mai mult de o treime din ei, adică 12 din cei 31 de elevi ai clasei ai VIII-a A, au luat nota 10 la Matematică.

Dana Radu, alături de alți profesori cu rezultate similare, demonstrează că se poate face performanță și în sistemul public de învățământ.

Elevii spun că secretul constă în muncă multă la clasă și plăcerea cu care participă la ore: au fost interactive, elevii ieșind la tablă și răspunzând la întrebări. Iar când fiecare elev participa la oră, învață mai repede și pleacă acasă cu informațiile mai bine așezate.

Unii dintre ei spun, potrivit hotnews.ro, că au fost motivați la ore să iubească această materie pe care, potrivit specializării, au studiat-o intensiv.

"Doamna ne-a explicat tot ce trebuie să știm. Am învățat cum să redactăm o problemă, cum să o rezolvăm. A făcut cu noi și performanță, și lucruri de bază, așa am reușit. Am avut media 9 la matematică în clasa a VIII-a, dar asta nu m-a descurajat, pentru că știam că acest 9 al meu este de fapt un 10 plus în competiție deschisă. Îi mulțumesc mult pentru profesionalismul cu care ne-a înconjurat", spune Marta Marinescu, eleva profesoarei Dana Radu.

"Noi suntem clasa de Matematică din clasa a IV-a, mereu am fost o clasă care a învățat la matematică, nu a fost ceva special anul asta", spune Rebeca Vărzaru, elevă în aceeași clasă, precizând că în ultimele două luni au lucrat exclusiv subiecte la matematică pe formatul celor de la examen, preocupându-se și de redactare, înainte de asta concentrându-se pe geometria în spațiu.

Pe site-ul școlii sunt trecute rezultatele obținute de elevii instituției de învățământ la olimpiade, iar numele profesoarei apare adesea pe lângă cel al elevilor care au participat și au plecat cu diplome de la diferitele concursuri școlare de matematică.