ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord  îi îndeamnă pe toți românii să înalțe din nou rugăciuni pentru Camelia-Mihaela Smicală, femeia căreia Barnevernet-ul finlandez i-a luat copiii.

„Chemăm tot sufletul creștinesc să înalțe o rugăciune, un suspin al inimii, un gând bun pentru Camelia-Mihaela Smicală, mama româncă din Finlanda, și pentru copiii săi, Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

Mâine, 7 aprilie a.c., va avea loc a doua parte a procesului pe care statul finlandez l-a intentat mamei românce. Camelia-Mihaela Smicală este acuzată de opunere față de executorii judecătorești care au intervenit în forță, în urmă cu doi ani, pentru a-i prelua copiii. Pe 23 martie a avut loc o primă parte a acestui proces.

Camelia Smicală se află în imposibilitatea de a-și plăti propriul avocat în cadrul procesului, onorariul acestuia fiind achitat în urma ajutorului frățesc al românilor din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, care au răspuns apelului Preasfințitului Părinte Episcop Macarie Drăgoi.

Să ne rugăm, așadar, în continuare împreună, cu nădejde, pentru ajutorul și izbăvirea Cameliei și copiilor săi”, ne îndeamnă Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord  într-un comunicat.