ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrați în febra comasărilor unor portofolii, liberalii elimină și sintagme, din denumirea unor ministere, care par să îi deranjeze. Așa se va întâmpla la Ministerul Culturii și Identității Naționale, unde noul ministru a decis reorganizarea și schimbarea denumirii.
 
Ministerul Culturii și Identității Naționale va fi reorganizat și se va numi Ministerul Culturii, a anunțat miercuri ministrul Bogdan Gheorghiu.

„Se va numi Ministerul Culturii, după Hotărârea de Guvern de astăzi. Cel mai probabil astăzi va fi. Nu se va mai numi Ministerul Culturii și Identității Naționale, va fi doar Ministerul Culturii”, a spus Gheorghiu.

El a precizat că Departamentul Culte va funcționa, în continuare, în subordinea premierului, la Secretariatul General al Guvernului.

„Nu intenționăm să schimbăm acest lucru, pentru că eu cred că e o comunicare mai eficientă și sunt atâtea probleme la Ministerul Culturii de rezolvat, încât nouă asta ne dă posibilitatea să ne aplecăm mai mult asupra altor aspecte”, a explicat ministrul.

Acesta a mai spus că intenționează reorganizarea și reprofesionalizarea Ministerului Culturii și a menționat că va pleda pentru reglementări salariale în instituțiile subordonate ministerului.
 
Fostul minister al Culturii și Cultelor se transforma în Ministerul Culturii și Identității Naționale în 2017, în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. 

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților, Gheorghiu a urmat cursurile Universității Ecologice București – Facultatea de Arte- Actorie, iar licența a susținut-o la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași – Facultatea de Actorie, scrie Libertatea.

Gheorghiu spune că a pus bazele Teatrului Dramatic ”Bucovina”, proiect inițiat după absolvirea Facultății de Arte-Actorie din cadrul Universității Ecologie din București. Gheorghiu arată că a fost realizator de emisiuni de televiziune și radio și managerul unui radio din Rădăuți. În anul 2002 a deschis stația locală de televiziune OTV Suceava. În 2005 a pus bazele postului TV Rădăuți, unde ulterior a fost manager. În anul 2007 a deschis postul regional de televiziune Bucovina TV, unde a fost realizator, director de programe manager și proprietar al postului. În anul 2016 a fost ales în Camera Deputaților pe listele PNL Suceava. Este membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaților și membru din grupurile parlamentare de prietenie cu Uzbekistan, Portugalia și Spania.