ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Novak Djokovici a vorbit din interiorul centrului de detenție de la granița australiană pentru a mulțumi familiei și fanilor săi pentru sprijinul acordat, în timp ce așteaptă să afle dacă va fi deportat, transmite Daily Mail.

Starul sârb al tenisului, care este reținut de miercuri după ce i s-a interzis să intre în țară pentru a participa la Australian Open, a postat și un mesaj de Crăciun, deoarece vineri, 7 ianuarie, este ziua de Crăciun pe rit vechi.

„Mulțumesc oamenilor din întreaga lume pentru sprijinul vostru continuu. Îl pot simți și este de mare ajutor”, a scris el în engleză sub o postare în sârbă, în care a mulțumit și familiei și compatrioților săi. 

O a doua postare pe un fundal pe care era reprezentată o imagine a nașterii lui Hristos spunea: 'Pacea lui Dumnezeu. Hristos s-a născut! Crăciun fericit! Fie ca dragostea lui Dumnezeu să vă revigoreze și să vă împlinească pe toți".

Djokovic este silit să stea de Nașterea Domnului într-un hotel pentru refugiați, în apropiere de aeroportul din Melbourne, după ce scutirea sa medicală pentru a intra în țară a fost respinsă de polițiștii de frontieră care au spus că nu se califică.
 
La fel s-a întâmplat și cu o jucătoare de tenis cehă care, potrivit surselor, s-ar afla în același hotel cu starul sârb, tot din cauza scutirii de vaccinare.

El va rămâne în hotel în timp ce avocații lui se luptă pentru a intra în țară la timp pentru turneu, cazul său urmând să ajungă luni în fața unui tribunal. Dacă apelul va fi respins, atunci va fi deportat.

Postarea sportivului a venit după ce soția Jelena a scris propria postare pe Instagram în care i-a acordat sprijin soțului său, făcând totodată apel la "dragoste și iertare".