ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, în cadrul unui discurs în Parlamentul European, i-a transmis președintei Ursula von der Leyen și lumii întregi că țara sa „ nu va accepta șantajul” și că legea supremă a a statului, Constituția Poloniei, rămâne cel mai important act juridic al Poloniei, scrie revista Qmagazine.


Iată cum a răspuns premierul Poloniei:

„Țările sunt suveranul european, sunt gardianul Tratatelor și statele membre sunt cele care stabilesc competențele în interiorul UE. În cadrul Tratatelor am oferit numeroase competențe Uniunii Europene, dar nu pe toate. Sunt multe aspecte ale dreptului care continuă să fie de competența statelor membre”

Se discută prea mult în spatele ușilor închise! Puterea impusă de țările mai puternice nu ne intimidează, așteptam dialog! Aplicați reguli pe care nu le aplicați la fel pentru toate statele membre!

Nu vreau să plecăm din UE, vrem beneficii reciproce! Noi nu am intrat cu mâna goală în UE, am adus beneficii companiilor vestice! Nu dorim ca cetățenii noștri să fie lăsați să se apere singuri! Nu mai vrem cetățeni de mâna întâi și cetățeni de mâna a doua! Unele state europene au paradisuri fiscale și acelea sunt cele mai bogate! Nu vom tăcea când țara noastră va fi atacată ! Regulile jocului trebuie să fie aceleași pentru toți! Nu puteti să atacați o decizie a Curții Constituționale a unui stat membru pentru că nu este în competența europeană!

Am fost șantajați oribil! Noi suntem o țară mândră, am luptat pentru libertatea Europei-am apărat Parisul! Statul de drept este folosit ca pretext pentru a se face ce nu este prevăzut în Tratat!

Constituția Poloniei este cel mai important act juridic al Poloniei! Niciodată nu vom fi de acord să ni se impună dictate!!!”, ar fi declarat premierul Poloniei, conform relatării europarlamentarului român Maria Grapini.