ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a publicat ieri o informare inedită: ce criterii trebuie să aibă în vedere credincioșii în alegerea unui politician la alegerile parlamentare care urmează să aibă loc exact peste o lună, pe 6 decembrie. După cunoștințele noastre este prima luare de poziție tranșantă de dinaintea unor alegeri, de la celebra recomandare a vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist "Nu votați cu Antihrist!". Și, de altfel, este similară. Biserica ne cere să nu votăm cu noii antihriști! Venită sub titlul de RECOMANDARE PASTORALĂ, dacă o citim cu atenție observăm că nici un partid sau politician actual nu se încadrează cerințelor de ordin național  prezente în recomandările Bisericii: apărarea credinței și libertății religioase, a familiei naturale formate din bărbat și femeie și a educației nealterate de ideologia de gen, între ele.

Prima recomandare este ca politicianul să manifeste credință în Dumnezeu și responsabilitate față de comunitate iar a doua să apăre libertatea religioasă și susținerea activităților spirituale și sociale ale Bisericii. Atitudinea guvernanților actuali în perioada pandemiei față de Biserica Ortodoxă și credincioșii ei în perioada Sfintelor Paști și marilor sărbători de Sfânta Parascheva și Sfântul Dimitrie, cât și a partidelor lor aliate USR-PLUS, deja declarat anti-creștine prin refuzul de a jura pe Biblie la instalarea lor în funcție, ne arată clar că nu se pot încadra în cele două recomandări. Dar să nu uităm că măsurile coercitive la adresa libertății religioase au fost votate în Parlament în UNANIMITATE. Cine este politicianul parlamentar sau extra-parlamentar care s-a ridicat și a spus că Guvernul greșește de Sfintele Paști, când românii au fost arestați la domiciliu deși au fost de sute de ori mai puține cazuri de persoane infectate pe zi decât la alegerile locale tocmai finalizate? Sau de Sfânta Parascheva. Sau de Sfântul Dimitrie. L-ați auzit Dvs? Noi, nu.

Al treilea punct, foarte important, este legat de respectul pentru persoana umana și promovarea culturii vieții: promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat și femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării. Cu un președinte care ne-a catalogat infatuați și fanatici religioși pentru că am cerut același lucru la Referendumul pentru Căsătorie, cu partide ca PNL, USR și PLUS care s-au împotrivit din răsputeri exprimării voinței populare încercând chiar blocarea acesteia și cu un PSD care a sabotat Referendumul prin acțiuni subversive pentru a nu se întruni cvorumul, constatăm, de fapt, că toată clasa politică s-a auto-exclus din viața firească a națiunii și, ca atare, din miezul Recomandării Bisericii. Să mai amintim și de politicile lor pro-avort și pro-LGBT? Sau pentru tentativa ticăloasă de a introduce educația homosexuală obligatorie în școli și chiar și grădinițe (sancționată de punctele IV și V din Recomandare)? Chiar cu o zi înainte de emiterea acestei Recomandări, actualul președinte a retrimis la Parlament legea așa-zisei educații sexuale, în fapt homosexuale.

Pe lângă faptul că, după părerea noastră, toate partidele sunt automat (auto)excluse, dacă parcurgem cu atenție recomandările putem spune că este foarte greu de găsit măcar un singur politician din România care se poate încadra profilului pe care îl edifică cerințele de mare bun simț național solicitate de Biserică. Dar cum politicienii se votează pe liste la alegerile parlamentare, e clar că nu avem ce alege, de fapt. Dacă pe o listă este un măr bun dar zece stricate, ce șansă există ca cel bun să nu devină putred, la rândul lui? Așadar, o mare palmă pentru cei care nu ne reprezintă și cu greu putem spune că ne-ar reprezenta de acum înainte ar fi să-i lăsăm să fie votați cu un minim procent format din activiștii de partid și cei mobilizați, mai bine zis, momiți de aceștia. Atunci cu adevărat vom putea demonstra că acești politicieni nu reprezintă poporul român ci o clasă superpusă, pe care o regăsim adeseori sintetizată de Mihai Eminescu în articolele dar și în poemele sale naționale. Redăm doar un fragment:

„Spuma asta ’nveninată, astă plebe, ăst gunoi

Să ajung’ a fi stăpână și pe țară și pe noi!

Tot ce ’n țările vecine e smintit și stârpitură,

Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,

Tot ce e perfid și lacom, tot Fanarul, toți iloții,

Toți se scurseră aicea și formează patrioții,

Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,

Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!"

Sigur, există parlamentari care se împotrivesc măsurilor "progresiste" anti-naționale, anti-creștine și anti-umane care se întreprind în mod din ce în ce mai agresiv în spațiul public, prin Parlament sau de către Guvern. Acum este momentul să-și dovedească buna lor credință. Mai au o lună.

După intervenția cu tâlc a Părintelui Patriarh din predica de Sfântul Dimitrie, când a reafirmat Cuvântul Sfântului Duh care a grăit prin Sf. Apostol Pavel, și anume că "Dumnezeu nu se lasă batjocorit", amintind și ce a pățit alt regim care a nesocotit puterea sfinților, Recomandarea Pastorală de acum ne arată că Biserica a ieșit în arena publică în apărarea valorilor naționale creștine, de la Credință la Familie. Cu alte cuvinte, după părerea noastră, Sfântul Sinod dă politicienilor care au batjocorit Biserica și au prigonit ca niște păgâni credincioșii ei o binecuvântată smetie de Moș Nicolae.

Redăm mai jos Recomandările publicate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

 
 
"Recomandări pastorale pentru un vot responsabil și corect 

Sfântul Sinod reiterează faptul că Biserica Ortodoxa Română nu recomandă susținerea vreunui partid politic sau vreunei ideologii politice, ci indeamnă pe toți cetățenii să facă alegeri după criterii care vizează realizarea binelui țării și promovarea valorilor creștine în societate. În acest sens, pentru aprecierea candidaților la alegerile parlamentare din acest an, recomandă credincioșilor Bisericii noastre următoarele 10 criterii orientative:

I. Manifestarea credinței în Dumnezeu și a responsabilității față de comunitate;

II. Apărarea libertății religioase și susținerea activităților spirituale și sociale ale Bisericii;

III. Respectul pentru persoana umana și promovarea culturii vieții: promovarea familiei tradiționale, firești, formată din bărbat și femeie, menită să conceapă alte vieți; implementarea de politici împotriva avortului, eutanasiei, cercetărilor pe embrioni umani, clonării;

IV. Promovarea unei educații naționale integrale, care îmbină cunoașterea intelectuală cu formarea morala și spirituală;

V. Apărarea și promovarea sănătății fizice, psihice și morale/spirituale a poporului român;

VI. Diminuarea sărăciei, dezvoltarea economică și creștere demografică a României;

VII. Apărarea și promovarea patrimoniului cultural și spiritual național;

VIII. Apărarea resurselor naturale, ocrotirea mediului și dezvoltarea agriculturii, ca baze ale responsabilității pentru generațiile prezente și viitoare;

IX. Sprijinirea comunităților de români din jurul granițelor și a diasporei române, precum și promovarea de proiecte de încurajare a românilor să revină în România;

X. Apărarea și promovarea cu demnitate a intereselor poporului român, pe plan extern și intern."
 
AMIN!