ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei trei preoți români acuzați la finele anului trecut că ar fi furat  mâna Sfântului Haralambie dintr-o mănăstire elenă au fost declarați nevinovați de un tribunal din Patras.
 
Conform site-ului romedia.gr, Curtea de Apel din Patras i-a achitat pe cei trei slujitori ai Domnului, adevărații vinovați, doi pelerini, fiind condamnați la închisoare cu suspendare.
 
Diaconul mănăstirii Mega Spilaio Kalavryta,  și-a cerut iertare față de cei trei preoți și față de familiile lor, scrie sursa citată.

Acuzați în dosarul penal de furt a moaștelor Sfântului Haralambie de la mănăstirea Mega Spilaio Kalavryta, Grecia din octombrie 2015, preoții români au fost găsiți nevinovați, miercuri, 16 martie, în timp ce cei doi enoriași au fost condamnați la câte 4, respectiv 3 ani de închisoare cu suspendare.

Achitarea preoților români a fost propusă chiar de către procuror care, în concluziile depuse în instanță a spus că "nevinovăția celor trei preoți este clară și a fost clară de la început".

În urma pronunțării hotărârii instanței, prin care cei trei preoți au fost achitați, martorul de bază al acuzației, Diaconul mănăstirii Mega Spilaio Kalavryta, le-a cerut iertare celor trei preoți pentru implicarea acestora în acest caz, dar și pentru consecințele și defăimarea pe care cei trei preoți le-au suportat în urma acuzațiilor nedrepte.