ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă Ucraina va pierde războiul, alte trei state din apropierea Rusiei vor deveni țintele Moscovei, transmite Emmanuel Macron. Este vorba despre Moldova, România și Polonia, conform președintelui francez.

„Dacă lăsăm Ucraina să piardă, atunci cu siguranță Rusia va amenința Moldova, România și Polonia. Nu va mai fi posibilă securitatea europeană” a susținut președintele francez într-un mesaj video publicat pe platforma X.

„Dacă Rusia va câștiga acest război, credibilitatea Europei va fi redusă la zero. Ce fel de credibilitate va avea Uniunea Europeană la ea acasă, dacă va permite acest lucru? Ce securitate vor mai avea europenii? Credeți că polonezii, lituanienii, estonienii, letonii, românii, bulgarii vor mai avea o secundă de pace? Ce să mai vorbim despre Republica Moldova, care nici măcar nu este membră UE, dar care va fi amenințată instantaneu. Dacă Rusia ar câștiga, viața francezilor s-ar schimba. Nu am mai avea deloc securitate în Europa. Cine s-ar putea gândi, pentru o singură secundă, că președintele Putin, care nu a respectat niciuna dintre limitele și niciunul dintre angajamentele sale, s-ar opri acolo (n.r. Ucraina)”, a spus liderul de la Paris, citat de Știripesurse
 

„Avem un singur obiectiv: Rusia nu poate și nu trebuie să câștige acest război! Sunt mai puțin de 1.500 de km între Strasbourg și Liov. Războiul nu e un film și nu e departe. Toate opțiunile sunt posibile. Responsabilitatea stă exclusiv pe umerii regimului de la Kremlin, nu la noi. Noi nu vom începe ofensiva și nu vom lua inițiativa. Franța este o forță a păcii, dar azi, ca să avem pace în Ucraina, nu trebuie să fim slabi”, a conchis Macron.