ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă filmare cu persoane care cotrobăie prin sacii cu voturi din zona restricționată din Biroul Electoral al Sectorului 1 s-a viralizat pe Facebook, după ce a fost postată vineri, 10 octombrie, de activista Oana-Elena Lovin.

„BOMBĂ
Imagini de Marți 29.09.2020 înainte de renumărarea secțiilor care nu cădeau pe cheia de verificare.
La min 1.50 dl procuror desface sacul cu voturi
La min 02.00 un domn începe să caute în sacul cu voturi voturile unui anumit candidat
La 02.02, o doamna vine cu o rola de scotch
La 02.28, dl găsește voturile căutate (ale unui candidat specific) și începe să le răsfoiască, pentru a se asigura dacă a găsit voturile pe care le căuta. Este sigur că sunt buletine de vot, întrucât buletinele de vot sunt pe format tip "carte”, restul documentelor fiind file a4 capsate (de ex. listele permanente, suplimentare, etc.)
La min 02.55 domnul începe să caute și alte buletine de vot în sac, pe care le identifica și le scoate (într-un nr. mai mare) și le așează pe canapea (03.37)
Ulterior, sacul se sigilează de către dl procuror, fără că buletinele de vot să mai fie reintroduse.
Și se trece la alți saci....
Haideți cu un share la madam Clotilda, Iohannis, Ambasada SUA și AEP, să vedem și asta e fake news?”, a scris Oan Lovin pe pagina ei de Facebook
 
Deși a mai existat o filmare similară, rostogolită în presă pe 30 septembrie, solicitarea de renumărare a voturilor de la Biroul Electoral al Sectorului 1 a fost respinsă, dându-i-se astfel câștig de cauză candidatei USR, Clotilde Armand, care a câștigat Primăria Sectorului 1 conform vechii numărători, suspecte de fraudă, la o diferență foarte mică de voturi față de contracandidatul ei, Dan Tudorache (PSD).