ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă lovitură majoră pentru președintele fraudulos al SUA, Joe Biden, după scandalul cu jurnalul fiicei sale, care se dovedește a fi real și în care Ashley Biden descrie scene de abuz sexual înfăptuite de tătic în copilăria ei.

Sămbătă, o Curte federală de apel din SUA a suspendat obligativitatea vaccinării impusă ilegal de administrația lui Biden pentru companiile cu peste 100 de angajați, cu mențiunea că trebuie examinate potențiale ''grave probleme constituționale'', relatează și AFP și Reuters silite de soartă.

Măsura cerută de președintele american impune ca până la 4 ianuarie zeci de milioane de angajați să fie vaccinați împotriva COVID-19 sau să fie testați săptămânal, informează Agerpres

Curtea de Apel din al Cincilea Circuit a emis o decizie temporară, înghețând măsura lui Joe Biden. Decizia instanței a venit ca răspuns la o petiție comună din partea unor entități din Texas, Louisiana, Mississippi, Carolina de Sud și Utah, informează The Federalist care oferă și documentul (mai jos), reprodus de Liberty Justice Center, care a acționat în Justiție Administrația Biden în numele unui proprietar de supermarket care se opune vaccinării, pe nume lui Brandon Trosclair.

Iată că până la urmă un Brandon i-a pus capac lui Biden. Pentru cei nefamiliarizați cu sloganul care a invadat America - „Let’s go, Brandon!” - e bine să menționăm că este echivalentul lui mai directul „Fuck, Joe Biden!” care a erupt pe la manifestări sportive, venit din partea tinerilor, pentru a se răspândi apoi în multiple medii cât și la protestele de stradă (Video mai sus). „Let’s Go Brandon” a apărut după ce un reporter de la NBC Sports a mistificat pe post sloganul inițial „Fuck, Joe Biden!” strigat de către spectatorii la o cursă NASCAR cu „Let’s go, Brandon!” / „Haide, Brandon!”, în timpul unui interviu televizat cu șoferul de curse Brandon Brown, pe 2 octombrie 2021. De-atunci se strigă amândouă!

Derapaj neconstituțional

Pentru a reveni la subiect, măsura abuzivă (OSHA), anunțată la jumătatea lunii septembrie, a fost adoptată săptămâna trecută de executiv și a fost imediat contestată de urgență în instanță, în special de statul Texas, controlat de republicani care se opun oricărei obligativiăți de vaccinare în lupta împotriva pandemiei.

Este, așadar, un nou eșec major pentru Joe Biden, care tocmai a obținut prima victorie legislativă majoră odată cu adoptarea, vineri, în Congres, a planului său de investiții în infrastructură.

În decizia sa, Curtea federală de Apel pentru Texas a apreciat că reclamanții „au prezenat argumente care sugerează că există probleme constituționale și procedurale grave” cu privire la textul guvernamental. Prin urmare, acesta este suspendat în așteptarea unei examinări de fond de către instanță.

„Vom putea contesta în instanță abuzul de putere neconstituțional al lui Biden”, a reacționat pe Twitter guvernatorul conservator al Texasului, Greg Abbott.

„Ieri, am dat în judecată Administrația Biden pentru proiectul ilegal de vaccinare obligatorie”, a scris la rândul său Procurorul general din Texas, Ken Paxton, sâmbătă.

„AM CÂȘTIGAT. Chiar în această dimineață, invocând „probleme statutare și constituționale grave”, al 5-lea Circuit a suspendat mandatul. Lupta nu s-a încheiat și nu voi înceta niciodată să mă opun derapajelor neconstituționale ale acestei Administrații!”, a transmis Procurorul general al Texasului pe Twitter.

Decizia Curții de Apel vine după ce Procurori generali din 24 de state i-au scris lui Biden amenințând că vor da în judecată Administrația pentru ilegalitatea impunerii vaccinării în mediul privat (DOC-PDF-AICI).

„Guvernul federal nu poate să impună unilateral o politică medicală sub pretextul unei reglementări la locul de muncă”, a spus și Guvernatorul de Florida, Ron DeSantis, joi, conform Federalist.

Obligativitatea vaccinării solicitată de Biden se aplica celor peste 80 de milioane de lucrători din mediul priviat din SUA care se confruntă cu respectarea forțată a vaccinării sau șomaj. Se estimează că 31,7 milioane dintre acești lucrători sunt nevaccinați și vor fi forțați să aleagă între vaccinare sau locurile de muncă în luna ianuarie. Milioane de lucrători din domeniul sănătății trebuie să-și facă vaccinurile până în ianuarie, fără opțiune de testare săptămânală. Întreprinderile private care nu respectă proiectul controversat OSHA al lui Biden s-ar putea confrunta cu o amendă de peste 130.000 de dolari.

Dar să vedem ce va decide Justiția, până la urmă.

Document: