ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O româncă este rănită grav în accidentul feroviar din Germania, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Femeia este internată într-o unitate medicală, iar starea ei este stabilă.
 
„Potrivit informațiilor primite în cursul acestei zile de către Oficiul consular român din partea reprezentanților poliției locale, printre persoanele accidentate a fost identificată și o femeie de cetățenie română. În prezent, aceasta este internată într-o unitate medicală, starea sa fiind gravă, dar stabilă”, a precizat miercuri MAE.

Sursa citată adaugă că, în urma coliziunii celor două trenuri, care a avut loc marți în landul Bavaria, din sudul Germaniei, Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersurile specifice pe lângă autoritățile competente locale pentru a verifica dacă în accident au fost afectați cetățeni români.

„Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia cetățenei române și cu reprezentanții spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale”, se mai arată în răspunsul MAE.

Poliția germană a anunțat miercuri încheierea operațiunii de căutare a eventualilor supraviețuitori în urma accidentului feroviar produs marți și soldat cu 10 morți și 81 de răniți.