ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o uimitoare palmă dată  „științei” și „medicilor”, politicienilor de stânga și birocraților de carieră care au pus la pământ economii din toată lumea prin deciziile lor aberante, site-ul The Epoch Times informează acum că trimisul special al Organizației Mondiale a Sănătății pe COVID-19 a cerut liderilor mondiali să nu mai folosească blocările ca metodă principală de control împotriva răspândirii covid-19.  
 
În martie, același OMS, care acum spune că lockdown-ul trebuie să fie „ultima soluție”, avertiza guvernele să fie atente la ridicarea restricțiilor de blocare.

„Noi, în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, nu susținem blocarea ca mijloc principal de control al acestui virus”, a declarat David Nabarro pentru The Spectator, într-un interviu difuzat pe 8 octombrie.

„Credem că un blocaj este justificat doar pentru a putea să câștigăm timp pentru a vă reorganiza, regrupa, reechilibra resursele, pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății care sunt epuizați, dar în general, preferăm să nu o facem.”

Nabarro a mers și mai departe, vorbind despre daunele colaterale pe care blocajele le au la nivel mondial, în special în rândul populațiilor mai sărace.  „Haideți să ne uităm la ce s-a întâmplat cu industria turismului. Și uitați-vă la ce s-a întâmplat cu micii fermieri din întreaga lume, deoarece piețele lor au fost falimentate. Și uitați ce se întâmplă cu nivelurile de sărăcie. Ss-ar putea să avem o dublare a sărăciei mondiale până anul viitor. Se pare că s-ar putea să avem cel puțin o dublare a malnutriției copiilor, deoarece copiii nu primesc mese la școală și părinții lor, în familiile sărace, nu își pot permite asta, a spus Nabarro.

"Aceasta este de fapt o catastrofă teribilă, globală", a adăugat el. „Așa că facem apel la toți liderii mondiali: nu mai folosiți blocarea ca metodă principală de control, dezvoltați sisteme mai bune, lucrați împreună și învățați unul de la celălalt, dar amintiți-vă - blocările au o unică consecință, pe care nu trebuie niciodată să o ignorați: oamenii săraci vor deveni din ce în ce mai săraci”.

Nabarro nu este singurul om de știință care se opune blocării impuse de guverne în pandemie. Mii de oameni de știință din domeniul medical sau din domeniul sănătății publice și practicieni din domeniul medical au semnat recent Marea Declarație Barrington, în care susțin că „politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung”.
 
De la utilizarea măștilor și a mănușilor, ba recomandate, ba nu, până la modul de efectuare a testelor pentru covid-19 sau la tratarea asimptomaticilor, Organizația Mondială a Sănătății a dat dovadă de inconsecvență în plină pandemie. Anunțând într-o zi una, revenind a doua zi cu alte recomandări, OMS a  reușit să-i amețească și pe specialiști.