ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Polițeanu, fost consilier al Monicăi Macovei și reclamant în dosarul OUG 13, încearcă să redeschidă acest dosar, după ce Parchetul General a decis să claseze dosarul celebrei Ordonanțe de Urgență nr. 13, referitoare la modificarea Codurilor penale.

„Colega mea Elena și eu am depus astăzi la Parchetul General un document prin care contestăm soluția de clasare în așa-numitul dosar al Ordonanței 13. Am cerut infirmarea soluției de clasare și completarea urmăririi penale și suplimentarea probatoriului. Considerăm că soluția de clasare aleasă de procuror nu se bazează pe o anchetă efectivă, fiind nelegală și netemeinică. Am primit un număr de înregistrare șoroșist: 717/17.07.2017”, a reclamat Mihai Polițeanu, anunță Antena3. 

Dosarul deschis de șefa DNA Laura Codruța Kovesi in cazuk celebrei Ordonanțe de Urgență nr. 13, referitoare la modificarea Codurilor penale, se baza, așa cum arăta ziarul Cotidianul,  pe o plângere depusă de Mihai Polițeanu în 24 ianuarie 2017, in condițiile în care Ordonanța 13 fusese emisă în 31 ianuarie 2017, fiind publicată în MO în 1 februarie 2017. În cronologia prezentată de jurnaliștii de la Cotidianul se arăta clar că, în doar 23 de zile, între 18 ianuarie 2017, când au fost demarate protestele antiguvernamentale, și 9 februarie, când CCR a respins ultima sesizare pe tema Ordonanței 13, s-au întâmplat atât de multe evenimente, încât era greu de evitat concluzia că a existat un plan inițial, că totul a fost bine organizat, modificându-se strategia și mesajele în funcție de evoluția evenimentelor.