ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RiseProject a publicat pe Facebook un documentar video cu omul care le-a adus jurnaliștilor valiza cu documente ale companiei Tel Drum găsită pe un câmp din Teleorman. „Faceți cunoștință cu Sergiu, omul care ne-a adus #valiza Tel Drum: un monument de curaj pe feuda unei grupări de crimă organizată. Aceasta este perspectiva lui, de martor cu identitate protejată la DNA”, scriu cei de la RiseProject în descrierea documentarului publicat pe Facebook. 

Omul care a găsit valiza este un inginer electronist, are afaceri în Teleorman de peste 20 de ani și s-a născut în Turnu Măgurele. Sergiu este patronul unui plafar și, între timp, el a devenit președinte al USR Teleorman. În luna decembrie a anului 2018, Sergiu a preluat filiala județeană a USR din Turnu Măgurele, potrivit stiripesurse.ro.
 
Sergiu a vorbit despre momentul în care le-a dat valiza jurnaliștilor de la Rise Project, undeva pe un câmp, la 2,5 kilometri de Turnu Măgurele. 

„Crezi că am curaj sa predau asa ceva în văzul lumii? M-am temut, e normal. Prima data m-am dus la Rise Project și apoi la DNA. La DNA este tot conținutul valizei", a spus Sergiu.
 
Bărbatul a vorbit și despre cum a ajuns în posesia valizei: „Cineva din Tel Drum a vrut să o ascundă, însă a ascuns-o foarte prost, pe proprietatea altcuiva. S-a gândit că o ascunde bine, se aștepta să aibă casa percheziționată, însă a ascuns-o prost, într-o casă vecină. (…) Mi-a fost frică, altfel nu ceream identitate protejată. Cu așa ceva în brațe, câtor români nu le-ar fi frică?”.
Sergiu spune că nu s-a schimbat nimic în Teleorman după ce Liviu Dragnea a intrat la închisoare. „Sunt oamenii PSD în toate instituțiile locale. Teama a rămas aceeași, își pot pierde locul de muncă. Asta este principala lor temere”, a mai precizat Sergiu. 
 
În luna noiembrie a anului 2018, o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul perchezițiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman. Valiza conținea mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii și clipuri video de la evenimentele companiei.
 
În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu și de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.