ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orange România este cea mai anchetată companie de servicii de telecomunicații, de către Consiliul Concurenței. Mai multe plângeri legate de încălcări ale reglementărilor de concurență i-au fost adresate companiei, potrivit celor spuse de Bogdan Chirițoiu, transmite stiripesurse.

Pentru Orange România, aceasta este cea de-a patra anchetă. Ea a fost demarată în luna aprilie, compania fiind acuzată de un posibil abuz de poziție dominantă.

Investigația se referă la un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange în relația cu companiile active pe piața plăților prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piața mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România, a informat autoritatea de concurență.

"Suntem în situația nu foarte fericită, am declanșat în acest an a patra investigație impotriva lui Orange. Am terminat în 2010 una, în care i-am și amendat, am terminat dupa aceea două prin angajamente privind comercializarea cartelelor preplatite și privind tarifele pe care le percep celor care sună din alte rețele. Acestea s-au terminat fără sancțiuni, dar le-am impus anumite schimbări ale comportamentului”, a spus Chirițoiu, pentru News.ro.