ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Boris Johnson a fost fotografiat în timp ce servea brânză și vin, alături de soția sa și alți 17 angajați în grădina din Downing Street, fără a păstra distanțarea socială, relatează The Guardian.

În imagini, sticlele de vin ies în evidență, lipsește distanțarea socială și angajații sunt adunați în grupuri pe terasa și gazonul din incinta de pe Downing Street. 

La acea vreme, interacțiunea socială era limitată la două persoane, care se puteau întâlni doar în aer liber și la o distanță de cel puțin 2 metri. La locurile de muncă, îndrumările spuneau că întâlnirile în persoană ar trebui să aibă loc numai dacă „este absolut necesar”..

Surse interne au susținut că aproximativ 20 de angajați au băut vin și băuturi spirtoase și au mâncat pizza în urma unei conferințe de presă în acea zi, unii în birourile din interiorul nr. 10, iar alții mergând în grădină. Unii angajați au stat să bea până seara târziu, au susținut aceștia. Sursele citate au descris evenimentul ca având un sentiment „de sărbătoare”, având în vedere slăbirea inițială a unor restricții și vremea bună din Londra în acea zi, a relatat Știripesurse.

Angela Rayner, liderul adjunct al Partidului Laburist, a descris imaginea ca fiind "o palmă dată publicului britanic", adăugând: "Primul ministru ne arată în mod constant că nu are nicio considerație pentru regulile pe care le instituie pentru noi toți. Se presupune că a băut și a petrecut până târziu în noapte , în timp ce alți britanici abia au fost lăsați să iasă pentru o plimbare.