ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Ludovic Orban nu vede o problemă în faptul că ministrul Sănătății operează la clinici private care să fie finanțate cu bani de la bugetul de stat.
Orban a declarat joi că ministrul Sănătății, Victor Costache, operează sâmbăta și duminica la cererea pacienților și că nu se află în conflict de interese, așa cum a relatat presa centrală, scrie Agerpres.

Premierul a menționat că știa că ministrul Sănătății operează la un spital privat.

„Domnul ministru al Sănătății operează sâmbăta și duminica, în loc să se ducă în vacanțe, să se ducă munte să își petreacă timpul, operează, pentru că este un doctor renumit, este un medic care este căutat de pacienți, pacienții care sunt operați de el își exprimă în mod expres solicitarea de a fi operați de Victor Costache. Evident că pentru a putea opera era necesar un contract, contractul în schimb e la o sumă minimă... Nu putea să opereze fără să fie angajat", a spus Orban. El a susținut că ministrul Sănătății nu este în conflict de interese.
„Domnul ministru a consultat ANI, din ceea ce știu eu, și a existat un răspuns că nu există un conflict de interese. Dacă ar fi existat un conflict, cel mai probabil ar fi fost declarat până astăzi", a mai spus șeful Guvernului.
 
Ziarul Libertatea a dezvăluit că ministrul Sănătății, care este și medic, a încheiat un contract cu o clinică privată la trei zile după instalarea Guvernului Orban, fiind angajat cu salariu pentru 10 ore pe săptămână, în timpul său liber de la Minister.