ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Deputaților a adoptat, marți, Ordonanța de Urgență 74/2016, care prelunește cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv care se tratează în străinătate.

„Ținând cont de faptul că tratamentul marilor arși se derulează pe o perioadă de circa 3 ani, iar Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate a persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București, aprobată prin Legea 32/2016, se aplică numai pentru perioada 2015-2016 și întrucât starea de sănătate a victimelor este în continuare precară, cauzată de cicatricile hipertrofice postcombustionale au o evoluție spre maturare în acest termen, se impune continuarea tratamentului medical în centrele specializate din țară sau din străinatate”, se arată în textul ordonanței.

Actul normativ aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătății a cheltuielilor aferente tratamentului pentru victimele tragediei care beneficiază de îngrijire medicală în străinătate, în continuarea tratamentului acordat în regim de spitalizare în unități sanitare publice din România și din străinătate.

Excepție de la plată o fac cheltuielile care se decontează din Fondul Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, precum și cele din donații sau sponsorizări.

Potrivit paginii electronice a Camerei Deputaților, Ordonanța de Urgență 74/2016 a fost adoptată cu 267 de voturi „pentru” și o abținere.