ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Osemintele marelui sculptor Constantin Brâncuşi nu vor fi repatriate. Anunțul a fost făcut joi, la Târgu Jiu, de premierul Victor Ponta. 
 
Ponta a precizat că statul francez nu a fost de acord cu solicitarea României, motivul fiind acela că Brâncuşi are cetăţenie franceză, informează radiotargujiu.ro.

Pentru acest demers, Guvernul României a angajat mai mulţi avocaţi francezi care să poarte negocieri la Paris. Deşi a declarat că este conştient că există şanse minime de reuşită, premierul a anunţat că va continua demersurile de aducere a osemintelor lui Brâncuşi.

Ideea repatrierii osemintelor lui Brâncuşi i-a aparţinut scriitorului Laurian Stănchescu. În urma cercetărilor, a constatat că Brâncuşi a avut dublă cetăţenie, nerenunţând niciodată la cea română.

Oricum, România nu e încă pregătită să-l primească pe artist acasă. Casa părintească a lui Brâncuşi e un morman de bârne, iar Târgu Jiu nu există un muzeu dedicat artistului.