ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Sănătății a transmis, vineri, o serie de recomandări privind normele de „igienă individuală și colectivă” pentru elevi și profesori în școli, în contextul pandemiei provocate de virusul SARS-CoV-2 și al apropierii sezonului gripal, transmite RTV. „Recomandările” sunt perverse, ca și ministrul Alexandru Rafila, pentru că se pot transforma foarte ușor în măsuri obligatorii, în funcție de conducerea unui școli sau de istericalele unor părinți intoxicați cu viruși mediatici periculoși pentru sănătatea mintală.

Printre recomandări se numără păstrarea igienei mâinilor, aerisirea sălilor de curs, eterna distanțare, plus purtarea măștii în „spațiile închise aglomerate” (adică toate clasele) și ”inspecția vizuală” făcută de un cadru didactic la prima oră de curs cât și vaccinarea copiilor. Aberant! Cum e posibil să i se pretindă unui profesor de matematică să devină medic specialist și să-și asume responsabilitatea de a trimite acasă un elev pentru că-i curge puțin nasul?

Potrivit oficialilor Ministerului, viroze precum infecția cu SARS-CoV-2, cât și gripa pot produce complicații, mai ales la persoanele care prezintă anumite comorbidități cum ar fi boli cardiovasculare, boli pulmonare, diabet etc. Reguli de igienă recomandate în acest context țin de igiena mâinilor: spălarea frecventă a mâinilor și/sau dezinfecția lor (înainte de intrarea în clasă, înainte de masă, după utilizarea toaletei, după tuse/strănut, ori de câte ori e necesar); igiena respiratorie: tuse, strănut în șervețel de unică folosință sau în plica cotului, aruncarea șervețelului la gunoi imediat după folosire, spălarea/dezinfecția mâinilor după tuse/strănut.

Importantă este și igiena în clase, în acest sens recomandându-se aerisirea frecventă a sălilor de curs, prin păstrarea ferestrelor deschise ori de câte ori este posibil sau aerisirea cel puțin 10 minute după fiecare oră de curs, curățenia și dezinfecția suprafețelor și obiectelor din unitățile de învățământ înaintea începerii cursurilor. O altă recomandare se referă la evitarea schimburilor de obiecte personale.

Totodată, „pentru reducerea transmiterii virusurilor respiratorii”, Ministerul Sănătății recomandă purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate, respectarea distanțării fizice de minimum 1,5 metri în timpul cursurilor, dacă e posibil, și informarea periodică a părinților de a nu trimite la scoală copilul atunci când se confruntă cu simptome de viroză respiratorie, dureri în gât;

„Personalul didactic și nedidactic cu simptome respiratorii va evita intrarea în colectivitate”, mai transmite Ministerul Sănătății , care recomandă de asemenea anunțarea conducerii școlii, de către părinți/cadrele didactice, în cazul confirmării unui caz cu SARS-CoV-2 sau gripă.

„Specialiștii” din minister propun totodată „realizarea zilnică, la prima oră de curs, de către cadrul didactic, a unei inspecții vizuale a elevilor prezenți în clasă cu scopul identificării unui eventual elev bolnav care prezintă semne de febră/boală infecto-contagioasă (față congestionată, tuse, etc)”; iar în cazul „identificării unui elev cu semne de boală transmisibilă respiratorie” - ceea ce presupune ca orice profesor să devină un fel de Arafat -, recomandă „izolarea lui” față de restul clasei și informarea părinților în vederea îndrumării către un medic și asigurării tratamentului specific.

De asemenea, una dintre recomandări vizează vaccinarea împotriva COVID-19 și a gripei sezoniere a elevilor eligibili și a personalului din unitățile de învățământ, în contextul în care copiii nu pățesc nimic în procen de 99,99% de la Covid, în schimb reacțiile adverse de la vaccin pot fi și MORTALE.

Bravo, Rafila! Tot PERVERS ai rămas! DEX: (Despre oameni) Care este înclinat spre fapte reprobabile, gata oricând să facă rău; care manifestă o deviere de la normal a instinctelor, a judecății, a ideilor, descompus din punct de vedere moral.