ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 15 octombrie 2022, la orele 19.00 ale celei de-a șaptea zi de pelerinaj la Iași, Jandarmeria Română a înregistrat faptul că numărul pelerinilor ajunsese la 251.500. Așadar peste un sfert de milion de români. Și pelerinajul continuă.

Raclele cu Sfânta Parascheva și moaștele Sfântului Paisie de la Neamț vor rămâne spre închinare și astăzi, duminică, ne informează Arhiepiscopia Iașilor.

Doxologia ne oferă noi imagini impresionante, foto și video:

De la cei mai tineri, copii sub 5 ani, până la cei mai vârstnici, pelerinii se îndreaptă spre Catedrala Mitropolitană, așteptând să se închine Sfintei Cuvioase Parascheva și Sfântului Paisie de la Neamț. Deși au de înfruntat oboseala și orele de așteptare, credincioșii nu renunță la țelul și la jertfa lor. 

La racla Sfintei Parascheva și chiar la rândul de închinare sunt mereu copii și tineri. Toți o iubesc pe Cuvioasa. Unii au bucuria de a se fi născut de ziua ei, alții s-au născut din rugăciunile părinților la sfintele sale moaște, ne spun realizatorii clipului de mai jos, Adrian Sârbu și  Anda Elena Pintilie, intitulat Copiii Sfintei Parascheva:

Fotografii de Oana Nichifor: