ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta procuroare comunistă și ministră soroșistă a Justiției Monica Macovei, după ce a băgat în comă un motociclist pe care l-a izbit cu SUV-ul ei pe contrasens, între Mangalia și 2 Mai, a încercat să influențeze ancheta penală și opinia publică afirmând că victima este cea vinovată de propria ei vătămare, respectiv de producerea accidentului. Lumea Justiției deja relatează că „se încearcă o manevră cu dosarul privind accidentul rutier în care a fost implicată ministreasa Justiției de tristă amintire Monica Macovei”.

Fiul victimei, Alexandru Ilie, a postat pe un grup de motocicliști de pe Facebook un mesaj disperat, după ce a aflat de accident:

„Oameni buni, stie cineva despre accidentul moto in care a fost implicata Monica Macovei? Motociclistul este tatal meu si nu stiu nimic despre el. La spital nu imi raspunde nimeni. Va rog mult, orice informatie!”

Ulterior, acesta a adăugat:

„Oameni buni, tata este la terapie intensiva, urmatoarele zile sunt decisive. Este rau. Am vazut ca mi ati scris, va multumesc mult, dar este o nebunie totala. Acum plec din Spania si ma duc la el. Daca o sa fie mai bine, o sa scriu aici. Multa sanatate!”

ActiveNews a demonstrat că fotografiile de la locul accidentului o contrazic flagrant pe fosta ministreasă. Cu foarte puține excepții, presa a cântat în struna celei care are tupeul să susțină că „Legea trebuie să fie egală pentru toți”. Atunci să fie. Pentru că polițiștii anchetatori dau dreptate ActiveNews și Adevărului. EVZ relatează:

Monica Macovei a fost implicată într-un accident care s-a soldat cu rănirea gravă a unui motociclist. Deși ea și-a negat vina, polițiștii rutieri au stabilit cum s-a produs de fapt accidentul. Probele găsite la fața locului au contrazis așadar spusele fostul ministru al Justiției.

Monica Macovei ar fi cea care a produs accidentul, contrar spuselor sale conform căreia nu a avut nicio vină în accident, au precizat surse din anchetă pentru Gândul.

Monica Macovei, vinovată de accidentul produs

Astfel, anchetatorii veniți la fața locului imediat după accident au reușit să stabilească faptul că, în curbă, mașina condusă de Monica Macovei ar fi depășit axul drumului și ar fi ajuns pe contrasens.

Fie șoferița nu a fost atentă, fie a avut viteză prea mare, iar forța centrifugă i-a împins autoturismul pe celălalt sens de mers”, au afirmat sursele citate.

Probele arată că fostul ministru al Justiției ar fi greșit. Prin urmare, baia de ulei și radiatorul mașinii conduse de Monica Macovei s-au spart în momentul impactului, iar lichidul din interior s-a scurs pe asfalt.

Urmele au fost găsite de anchetatori pe sensul de mers al motociclistului care venea din Mangalia și se îndrepta spre 1 Mai, dovada faptului că spusele Monicăi Macovei nu sunt întocmai adevărate.

Sursele citate au precizat că polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au adus și un expert autorizat, care a participat la cercetarea la fața locului, pentru nu lăsa loc altor interpretări.

Fostul ministrul al Justiției s-a ales cu dosar penal

În zona producerii accidentului nu exista camere de supraveghere. Deocamdată, Monica Macovei nu a fost chemată la audieri, însă acest lucru va avea loc imediat după ce motociclistul accidentat va fi supus unei expertize medico-legale, potrivit Gândul, preluat de EVZ.

Macovei va fi cercetată penal pentru fapte de vătămare corporală din culpă

Imediat după accidentul produs, Macovei a precizat că ea nu a pierdut controlul mașinii nicio secundă și, prin urmare, nu ea ar fi cea vinovată.

Macovei a susținut că ea a condus doar pe banda sa și nu pe contrasens. Astfel, cel care este vinovat de producerea incidentului ar fi motociclistul care a intrat în aripa stângă a autovehiculului. În acel moment, airbag-ul s-a declanșat și cauciucul din partea stângă s-a spart, susținea ea pe Facebook, la 7 ore de la producerea accidentului.

Andrei Dumitrescu de la Gândul mai adaugă din spusele polițiștilor:

Atât petele de ulei, cât și urmele de apă din vasul de expansiune au fost găsite exclusiv pe sensul de mers al motociclistului, care venea dinspre Mangalia și se îndrepta către 2 Mai.

După petele de apă și ulei, pe carosabil s-au observat și „urmele de târâre” ale autoturismului, care, cu roata spartă, a lovit parapetul metalic – situat tot pe contrasens -, iar de acolo s-a oprit pe un spațiu verde.

Motociclistul a fost operat

Anchetatorii susțin că fostul ministru al Justiției va fi chemat la audieri după ce motociclistul va fi supus unei expertize medico-legale. Deocamdată, însă, acesta se află internat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța, unde ar fi în stare gravă, dar stabilă.

Motociclistul a fost operat și este „stabil, conștient, internat pe secția terapie intensivă” a Spitalului Județean Constanța, au anunțat surse oficiale pentru Libertatea.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, primii care l-au preluat pe motociclist după accident, au afirmat pentru sursă, duminică, 9 octombrie, că bărbatul „a suferit traumatism toracic, adică lovituri la nivelul coastelor și pieptului, și fractură deschisă de membru inferior și membru superior, adică pierdea sânge”.

Vedeți Fotografiile de la locul accidentului o contrazic pe Monica Macovei: izbirea și rănirea gravă a motociclistului a avut loc pe contrasens și nu pe sensul ei de mers după cum a declarat. FOTO-EXPOZEU

VIDEO Litoral TV: