ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unei solicitări din partea unei televiziuni, ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) a refuzat să dea detalii despre situația în care se află Florin Cîțu după descoperirea arestării sale în SUA, motivând că astfel de informații sunt clasificate, potrivit Ziarului Național.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob afirmă însă că ORNISS nu are ce fapte să-i secretizeze lui Cîțu, pentru că, senator și ministru fiind, nu a avut nevoie de certificatul lor. De asemenea, BTI demonstrează că fapta actualului premier a fost penală și nu contravențională, ceea ce îl face pe Florin Cîțu prim ministru aflat în funcție ilegal, potrivit legii.

Avocatul Gheorghe Piperea a arătat ieri că Legea 90/2001 - Art. 2, stipulează:

„Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară, se bucură de exercițiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției”.

Totodată, StiriSuceava.net a anunțat că a descoperit ceva valoros în arhivele publicațiilor din Statele Unite, și anume o relatare a ziarului local The Aimes Tribune, din 4 decembrie, despre arestarea în statul american Iowa a lui Florin Cîțu, care la acea vreme avea 28 de ani și se afla la studii în SUA în urma unei sponsorizări misterioase, nici astăzi elucidate.


Iată relatarea ziarului local The Ames Tribune, din 4 decembrie 2000, prezentată și de Ziarul Național:
 
 


Traducerea:

„Decembrie 3

Conducere în stare de intoxicare (cu alcool sau un drog - Nota Redacției), Elwood Drive cu Lincoln Way (raportat la ora 2:11 dimineața). În timpul unui control de rutină, conducătorul auto a fost găsit sub influența alcoolului. Arestat și condamnat pentru conducerea în stare de intoxicare a fost Florin Vasile Cîțu, în vârstă de 28 de ani, de pe strada 600 Sqaw Creek Drive”.