ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul federal al Sănătății din Germania, Karl Lauterbach, a promis ajutor pentru persoanele cu leziuni pe termen lung din cauza unei infecții Covid19 sau a vaccinării. Ministerul va pune la punct un program în care vor fi examinate consecințele "Long Covid" (Covid lung) și "Post Vac" (daunele vaccinării) și va fi îmbunătățită îngrijirea celor afectați, a spus politicianul SPD duminică seară la postul ZDF, scrie Berliner Zeitung, citat de mariustucă.

„Acesta este un program pe care vreau să-l lansez cât mai curând posibil. Sunem în negocieri bugetare pentru acești bani. Vrem, de asemenea, conectarea în rețea a experților în acest domeniu, astfel încât probabilitatea unei terapii bune să crească", a spus Lauterbach.

Lauterbach a spus că consecințele pe termen lung ale vaccinării anti-Covid19 ar trebui recunoscute mai repede. 

Pe baza contractelor UE cu producătorii de vaccinuri, statul este răspunzător pentru daunele aduse vaccinului, a subliniat Lauterbach. Este totuși „valoros” dacă participă companii. „Pentru că profiturile au fost exorbitante. Și deci acesta ar fi de fapt mai mult decât un gest bun, dar ne-am putea aștepta.”