ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„60.000 de angajați din învățământ doresc să se vaccineze anti-Covid în următoarea săptămână”, a anunțat triumfalist ministrul Educației într-o știre promovată zilele acestea de postul UM Digi TV și rostogolită prin toate canalele de propagandă ale sistemului.

"Există o situație cu 60.000 de persoane, angajați din învățământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână", a susținut Sorin Cîmpeanu, ministrul fostului Minister al Educației Naționale din care a dispărut Naționalul pentru a fi înlocuit cu Cercetarea.

Potrivit acestuia, într-o primă fază, se vaccinează cu prioritate în centre mobile personalul didactic din învățământul primar, gimnazial, liceal și universitar. El a precizat că „peste 200.000 de angajați din sistemul de învățământ și-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare anti-Covid”, conform Digi TV.

Dlui Sorin Cîmpeanu nu-i mai plac procentele și, manipulatoriu, oferă presei de partid și de stat cifre cu multe zerouri în coadă, care par că sună foarte bine. 60.000, 200.000. Bun-bun, dar din câți? Asta nu ne mai spune. Și chiar și cifra de 200.000 este trasă de păr atâta timp cât nu prezintă dovada acesteia.

Chiar 200.000 de ar fi, din numărul total de personal din mediul universitar și preuniversitar de 353.261, aceasta ar însemna că 153.261 de profesori și angajați din învățământ NU SE VACCINEAZĂ cu serurile experimentale de pe piață. Dintre aceștia, în unele Facultăți de Medicină din țară, procentele împotriva vaccinării din rândul cadrelor didactice sunt fabuloase, după cum am mai scris: aproape 90% dintre profesorii universitari de la Timișoara și 80% dintre cei de la UMF Iași, nu vor să se vaccineze. Probabil au niște motive serioase, ce țin de faptul că sunt specialiști în medicină?

Ultimul sondaj privind vaccinarea dispus pe site-ul Ministerului Educației, din 15 ianuarie, nu arată că ar exista cei 200.000 despre care vorbește ministrul, după cum se vede și în graficele extrase de ActiveNews din acesta.

Până când dl. ministru o să vină cu alte date suntem nevoiți să calculăm doar din acest sondaj, care ne spune că din învățământul preuniversitar ar fi dispuse să se vaccineze 131.961 de persoane și din cel universitar 36.015 persoane, ceea ce înseamnă un total de 167.967 de oameni (și acesta calculat și scris greșit pe site-ul MEN-MEC). După cum se vede, până la cifra rotunjoară de 200.000 prezentată de ministru ar mai trebui vreo 32.000 de oameni. Să-i fi câștigat prin munca de la om la om? Ne cam îndoim.

Iar acum dacă scădem din totalul de 353.261 cei 167.967 care își exprimaseră intenția să se vaccineze pe 15 ianuarie, ajungem la 185.294 de profesori și alt personal care NU SE VACCINEAZĂ. Parcă nu mai dă așa de bine pentru vacciniști cifra reală. Aceasta înseamnă că 47.54% ar vrea declarativ să se vaccineze și peste o jumătate din angajații din învățământul universitar și preuniversitar, respectiv 52.46%, NU.

Ce ar trebui să spunem noi despre ministrul Sorin Cîmpeanu? Că minte? Păi e frumos așa ceva?

Până publică Ministerul Educației - așa cum se cade într-o democrație -, datele enunțate de ministrul Cîmpeanu, noi o să ne permitem să spunem că le-a cam îngroșat... „din burtă”.

Pentru reîmprospătarea memoriei, amintim și alte date interesante din sondajul MEN:

ELITA MEDICINEI DIN ROMÂNIA NU SE VACCINEAZĂ. Aproape 90% din profesorii universitari de la Timișoara și 80% din cei de la UMF Iași NU SE VACCINEAZĂ. De asemenea, 60% din întreg personalul Academiei Naționale de Informații. Trageți singuri concluziile