ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Florin Barbu, românul căruia statul englez i-a luat copiii și i-a dat spre adopție unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie, și căruia CEDO i-a respins plângerea, spulberându-i și ultima speranță că i se va face dreptate și își va lua copiii înapoi, intră din nou în greva foamei. Va protesta astfel în fața Ambasadei Marii Britanii din București, începând cu 18 iunie.

Florin Barbu nu mai știe nimic de fiul și de fiica sa, dați spre adopție de autoritățile din Marea Britanie. Iar șansele de a-i recupera, după ce și Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a respins dosarul, rămân egale cu zero. Toate încercările sale de a-și recâștiga copiii pe căi legale s-au dovedit a fi un război pierdut înainte de a începe.

O scrisoare dactilografiată, nesemnată, primită în februarie, din Londra, este ultimul semn pe care-l are de la copiii lui. În câteva rânduri, i se spune că cei doi minori sunt... bine. Băiatul de 6 ani se roagă, iar fetița, de 9, ia lecții de dans și merge de două ori pe an la dentist, potrivit observator.tv. 

Drama lui Florin Barbu a început în 2014, atunci când și-a văzut copiii ultima dată, după ce Serviciile Sociale britanice au început monitorizarea familiei sale ca urmare a unor reclamații ale vecinilor. În acea perioadă, brașoveanul se certa des cu soția, iar apoi a aflat că aceasta avea și o aventură extraconjugală.
 
Florin s-a despărțit de soție, iar autoritățile britanice au decis să îi dea pe cei doi micuți ai familiei spre adopție unui cuplu de homosexuali. A încercat toate demersurile legale pentru a-și recăpăta copiii, însă până fără sorți de izbândă.

În sprijinul lui Florin Barbu a intervenit și Ambasada României, care a propus Serviciilor Sociale să încredințeze copiii bunicilor din partea mamei din România, cerere refuzată însă. Ulterior, brașoveanul a pierdut definitiv drepturile asupra fetiței de 8 ani și asupra băiatului de 5 ani. Asta după ce rapoartele Serviciilor Sociale au decis că mama micuților suferă de tulburări de personalitate. Nu se cunosc însă motivele pentru care copiii nu i-au fost încredințați lui Florin Barbu.