ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ne vedem sâmbătă, 11 noiembrie, la ora 14, în fața Guvernului României, pentru a ne apăra Libertatea prin păstrarea proprietății noastre lichide - banii numerar, peșin  - limitate acum de Marcel Ciolacu. Este o datorie!, spune Geanina Hagimă în filmarea sa de mai sus, de după anunțul lui Luis Bratu de la Legitimă Apărare, secondat de Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului și Mișcarea Națională - VIDEO MAI SUS.

„Plafonarea plăților în numerar fizic nu doar că umple nemeritat conturile băncilor și ale platformelor digitale cu averi din comisioane. E un risc major de neutralizare a libertății și a proprietății private.

Pentru a garanta în mod efectiv proprietatea privată și a nu lăsa conceptul de libertate cetățenească să se golească de conținut, trebuie urgent modificată Constituția, pentru a institui dreptul cetățeanului și al entităților juridice de a plăti cu bani fizici și obligația comercianților și a instituțiilor publice de a încasa bani fizici pentru acoperirea oricărei obligații.

De asemenea, trebuie garantat dreptul de a utiliza monede locale sau alternative pentru plăți încasări, precum și dreptul de a utiliza trocul (schimbul de mărfuri sau servicii, fără tva). Doar în acest fel particularul nu va mai fi dependent de birocrați obtuzi și politicieni proști & impostori & rău intenționați.”, spunea avocatul Gheorghe Piperea.

De asemenea, colegul nostru de presă Daniel Polifrone, sintetiza: „Bani cash înseamnă libertate; o lume fără ei este o lume fără alegeri. În era digitală, cash-ul ne amintește de puterea și importanța alegerii personale. Fără bani cash, suntem doar cifre într-un sistem, pierzându-ne autonomia financiară. Eliminarea lor este ca și cum am renunța la ultima noastră frontieră de confidențialitate.”

Citiți și Daniel Polifrone: Bani cash înseamnă libertate; o lume fără ei este o lume fără alegeri. 15 motive care ne arată clar că eliminarea cash-ului ar deveni un pericol pentru societate

Sâmbătă, 11 noiembrie, ora 14, Piața Victoriei.

Ilustrație după Cațavencii: