ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PROTEST SPONTAN LA FOIȘOR ÎN URMA ACTULUI BRUTAL AL DICTATURII MEDICALE: Și-au bătut joc de morți, acum își bat joc și de bolnavi!, afirmă protestatarii.

Iată de ce vor mini-dictatorii de Dâmbovița să stea românii închiși în casa de la 20.00 sau chiar mai devreme:

Spitalul Foișor din București - Spital Ortopedic! - este evacuat, de urgență, vineri seara, pentru că va fi transformat în spital suport COVID! Decizia a fost luată de Raed Arafat și Vlad Voiculescu, iar zeci de pacienți, unii recent operați, fie sunt mutați în alte spitale, din capitală sau din țară, fie sunt trimiși acasă.

Imagini de necrezut au putut fi văzute în România, cu zeci de pacienți, unii semi-dezbrăcați, au fost dați afară din spital și trimiși acasă, transmite știripesurse.

UPDATE: Mai mulți protestatari și-au făcut apariția la Spitalul Foișor, în cursul serii. De la Spitalul Foișor, care va fi transformat în unitate COVID, au fost evacuați pacienții și transferați la alte unității medicale, transmite EVZ.

Continuarea știrii după transmisia VIDEO LIVE

Câțiva protestatari anti-restricții și-au făcut apariția la poarta spitalului. Aceștia au început să scandeze și să se manifeste cu voce ridicată. Printre ei, Pompiliu Diplan de la Starea de LIbertate. Drept urmare, a fost solicitată intervenția poliției și a jandarmeriei pentru a asigura perimetrul respectiv. Jandarmii s-au aliniat în fața intrării în spital pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în interior.

Știre în curs de actualizare.

Pacienții au plecat foarte supărați de la Spitalul Foișor. „Era o femeie din Piatra Neamț care a trebuit să plece”

„Nu ai cu cine să te cerți în țara asta. Mă duc acasă, am fost operat la picior. Acum mă voi trata acasă”, a spus unul dintre pacienții obligați să părăsească Spitalul Foișor, informează colegii de la EVZ.

 

„Dacă o să am probleme, o să dau statul în judecată. Am fost dat afară. Era o femeie din Piatra Neamț, care a trebuit să plece. Să vină domnu Arafat să vorbească cu mine, dacă are sânge. La orice oră vă aștept la dezbatere cu mine”, a spus un alt pacient.

„Își bat joc de noi. Mă duc acasă”, a spus o femeie aflată într-o formă fizică foarte proastă. Pacienta trebuie să ajungă vineri seara la Târgoviște. Femeia a fost urcată într-o mașină particulară și așezată pe un pat improvizat. Au existat și pacienți care nu au știut unde să se ducă, pentru că, fiind din Provincie, nu au beneficiat de ajutor.

20 dintre pacienți vor fi transferați la alte spitale, pentru că ei urmează să fie supuși intervențiilor chirurgicale.

Știre în curs de actualizare.

Reacție Simona Ionescu, redactor șef EVZ: Doamne, ferește de un cutremur mai mare!

 

„În această seară a fost cutremur. Mic, 4,5 grade. Pe toate ecranele televizoarelor curgeau imaginile cu evacuarea pacienților cu oase rupte din Spitalul Foișor. Decizie luată în jurul orelor 15.00, conform unui medic. Rudele pacientilor spun că au fost anunțate să vină să-i ia din spital ba la ora 18, ba la 19. Operațiunea de evacuare a început în jur de ora 20.00-20.30. Întâi bolnavi care erau duși acasă, în județele limitrofe. Unii operați ieri. Salvările au început să vina pe la 22.00. Să-i ducă în transfer în alte spitale din Capitală, la Floreasca și Universitar.
Doamne ferește de un cutremur mult mai mare decât cel din această seară! Și nici cascadori nu mai aveam, ca în 1977!”