ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 500 de persoane protestează, luni seara, în fața Palatului Cotroceni. Oamenii protestează față de decizia României de a semna Pactul ONU pentru migrație, scrie stiripesurse.ro.

S-au scandat lozinici împotriva președintelui Klaus Iohannis. Înainte de protestul de la Cotroceni, oamenii au manifestat și în fața sediului Ministerului de Externe, dar și în Piața Victoriei. Ei spun că nu vor ca România să găzduiască migranți pe teritoriul ei. „Trădarea de țară în pacte se măsoară!”, e unul dintre mesajele purtate de oameni la protest. „PE AICI NU SE TRECE!” este, de asemenea, un alt mesaj al protestatarilor.

Protestul are loc în contextul în care Pactul global cu privire la migrații a fost aprobat oficial luni, la Marrakech (Maroc), după proclamarea verbală și tradiționala lovitură de ciocan, în fața reprezentanților celor aproximativ 150 de țări reuniți în conferință interguvernamentală.
 
Așa cum ActiveNews a informat,  România a fost reprezentată de o  delegație interministerială, formată din reprezentanții MAE, ai Ministerului de Interne și de ambasadoarea României din Maroc, Daniela Brândușa Băzăvan.