ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 19:30 Protestatarii de la Palatul Cotroceni se mută în Piața Universității, unde vor sta fix o oră pentru a vedea dacă românii se strâng în număr decisiv pentru a contesta restricțiile anunțate de Klaus Iohannis pentru nevaccinați, conform paginii Legitimă Apărare.  

 

Președintele republicii s-a substituit Guvernului, cu de la sine putere, și i-a amenințat pe cei nevaccinați cu restricții, după o ședință la Palatul Cotroceni, informează Știri pe Surse

„Guvernul va hotărî vineri, cel târziu, ce restricții intră în vigoare. Câteva exemple:

- restricționată circulația noaptea, excepție făcând cei vaccinați sau cu legitimație de serviciu

- în timpul zilei, accesul va fi permis accesul la diferite activități numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”, a spus Klaus Iohannis. 

De luni, toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, iar masca devine obligatorie peste tot, conform aceleiași surse. VIDEO:

 

 

ACTUALIZARE 18:00 Câteva zeci de persoane protestează în fața Palatului Cotroceni, unde Klaus Iohannis se întâlnește cu miniștrii guvernului demis și alți „specialiști” pentru a înăspri restricțiile covidiene. Sunt pe punctul să se alăture și protestatari veniți din provincie, cum ar fi membrii și simpatizanții Asociației Calea Neamului. VIDEO:

 

Președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Târnoveanu, a anunțat că se deplasează de la Brașov la București pentru a manifesta alături de protestatarii adunați la Palatul Cotroceni. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: Mai multe zeci de persoane protestează, miercuri, la ora transmiterii acestei știri, în fața Palatul Cotroceni, înainte ca șeful statului să discute cu Guvernul despre introducerea unor noi restricții în pandemie, transmite site-ul de informații ȘtiripeSurse. Vă chemăm alături de noi, a declarat Pompiliu Diplan într-o filmare de la fața locului, pe care o difuzăm în baza articolului alături de mai multe fotografii. 

Manifestanții afișează mesaje precum „Stop pașaportul verde” și „OMS, afară din țară!” și strigă „Ieși afară, javră ordinară”. Protestul este în desfășurare și cel mai probabil va dura toată ziua, cel puțin până când se vor finaliza discuțiile de azi care se pot lăsa cu o declarația a președintelui de la Cotroceni pentru intrarea țării în lockdown. Conjucat cu criza politică aceasta îi va permite să țină momâia momâii de la Palatul Victoria pe poziția de prim-ministru, deși Florin Cîțu a fost demis de larga majoritate a Parlamentului, care este, potrivit Constituției, organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României.

Iohannis va avea de la ora 17,30 o ședință de lucru cu responsabilii guvernamentali de terorizarea românilor privind gestionarea epidemiei.

 

 

Potrivit sursei citate, la ședință vor participa premierul Florin Cîțu, ministrul interimar al Sănătății, Attila-Zoltan Cseke, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, precum și președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță.

"Am decis să convoc o ședință pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor", a anunțat Klaus Iohannis într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni și comentată de ActiveNews AICI.

VOM REVENI CU NOI DATE ȘI TRANSMISII VIDEO

FOTO / VIDEO Legitimă Apărare și Starea de Libertate: