ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șoferii din România sunt invitați să participe la un amplu protest în benzinării față de scumpirea carburanților. Evenimentul intitulat „Proteste in toată țara contra prețului carburantului!” a fost anunțat pe rețelele de socializare.

Până acum aproape 200.000 de persoane și-au anunțat participarea la protest. Evenimentul central al protestul ar urma să aibă loc joi, 30 iunie 2022, începând cu ora 12:00.

Operațiunile civice au început de ieri la mai multe pompe de benzină din București și din țară. Iar astăzi se acționează la un MOL din zona Piața Unirii, anunță protestatarii pe rețelele sociale:

„București, 14 Iunie, ora 18.00, benzinăria MOL, Bd Corneliu Coposu. Eu îmi aleg pompa 1, tu pe care o alegi?
Ieri am participat alături de alți bucureșteni, la București protest împotriva prețului carburantului, Protest impotriva pretului carburanților la benzinăria din șos. Morarilor. Vreți ieftinirea carburanților și implicit a prețurilor la produsele de larg consum? Ieșiți și nu alimentați!
Cu cât mai mulți în stradă, cu atât mai mare presiunea pe factorii de decizie care nu sunt în stare să ne protejeze dreptul la viață, garantat de Constituția României.
Ne vedem la ora 18.00, la Mol nu la Mall, Benzinăria Mol, din Bd Corneliu Coposu!”, au scris organizatorii.
 
 
„E timpul să facem ceva, ieșiți în stradă, blocați pompele! Este imposibil și inadmisibil că într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toață lumea și să stabilim ce și când vom face.

La 121$ pe baril este imposibil că prețul să depășească 9lei/litri ( unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva !”, este mesajul transmis de organizatori, potrivit Antena3.ro și PSNews.

Și în Constanța s-a desfășurat un protest similar, la o benzinărie OMV unde protestatarii au alimentat de 1-2 lei (foto dreapta sus). „Alimentați de 1 leu și plătiți cu cardul ! Banca le vor lua comision la fiecare plată făcută!”, au scris organizatorii pe rețelele sociale. Ploiești și Pitești s-au alăturat protestului, se susține.

Este inadmisibil ca prețul benzinei să ajungă în România la 2 Dolari Litrul / 9 lei, cu un salariu minim de puțin peste 300 de Dolari, deși suntem o țară producătoare de benzină, țara care a aprovizionat mașinile de război germane și sovietice în cel De-al Doilea Război Mondial contra a aur, în cazul Armatei Germane și a bolșevism și închisori, în cazul din urmă.

Asistăm la o înțelegere pe sub mână, de „ciorditori” cu gulere albe, a reprezentanților statului cu marile companii austro-ruso-maghiare, scriu unii protestatari.

Americanii se revoltă, de asemenea, că prețul la benzină crește constant. În California, de exemplu, un galon de benzină (aprox. 3,7 l) a costat 6.50 de dolari, adică tot mai ieftin decât în România, în condițiile în care salariul mediu din SUA este de cel puțin patru ori mai mare.

Raportat la aceste cifre, benzina în România ar trebui să fie maximum 2 lei Litrul!, afirmă protestatarii.