ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Consiliului Județean Galați și parlamentar PSD, Dan Lilion Gogoncea, a încetat din viață. Decesul a survenit la Spitalul Militar din București, unde fostul politician se afla internat de mai multe zile. Coincidență, tot duminică, 31 iulie, a murit și Silvian Ciupercă, fostul președinte al Consiliului Județean Ialomița, ales pe listele PSD. În cazul acestuia poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite EVZ.

Fostul președinte al Consiliului Județean Galați și parlamentar PSD, Dan Lilion Gogoncea, a încetat din viață duminică, 31 iulie. Fostul politician se afla internat la Spitalul Militar din București, de zece zile, din cauza unor probleme medicale. Aici a survenit și decesul, conform primelor informații.

Născut pe 28 februarie 1953, Dan Lilion Gogoncea a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială, după care a lucrat în mai multe companii de stat, între care Șantierul Naval din Galați, Navimpex, Centrala Navală. În anul 1992, el a fost ales deputat pe listele PDSR (viitorul PSD – n. red.), îmsă a renunțat la mandat după un an, în 4 noiembrie 1993. Dan Lilion Gogoncea a fost președinte al Consiliului Județean Galați, în mandatul 2000-2004, iar apoi a activat, tot pentru PSD, într-o poziție de consilier județean.

Fost lider PSD, găsit mort la marginea drumului

În aceeași zi, duminică, 31 iulie, a încetat din viață încă un fost președinte de Consiliu Județean care a activat în cadrul PSD. Este vorba despre Silvian Ciupercă, fost președinte al CJ Ialomița. În vârstă de 73 de ani, el se afla în concediu la rude, într-o localitate din județul Vâlcea.

Silvian Ciupercă a ieșit, potrivit informațiilor furnizate de autorități, să alerge, iar moartea l-a surprins în apropierea locuinței în care era cazat.

Potrivit presei locale, Silvian Ciupercă a avut o ultimă convorbire telefonică cu fiul său în cursul dimineții, iar câteva zeci de minute mai târziu a fost găsit căzut pe marginea drumului, fără viață. Acesta avea o lovitură în zona capului, fapt care i-a făcut pe polițiști să creadă că aceasta ar putea fi cauza decesului.

Familia ia în calcul posibilitatea ca Silvian Ciupercă să fi căzut în timp ce alerga și să se fi lovit de o piatră. Poliția, care a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, are în vedere și un posibil accident de circulație, mai transmite EVZ.