ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că partidul pe care îl conduce va depune în Parlament un proiect de modificare a Legii bugetului pe anul viitor, astfel încât alocațiile copiilor să se dubleze. 

Liderul social-democrat a precizat că PNL a făcut la fel, anul trecut, la dezbaterile pe buget și tocmai din acest motiv nu crede că Guvernul liberal ar avea acum de ce să se opună.

„Chiar dacă Guvernul nu va trimite legea în Parlament și va prefera varianta asumării, asta nu înseamnă că PSD nu poate veni cu o lege de amendare a Legii bugetului. Deja am hotărât să venim cu o lege prin care se dublează alocațiile copiilor, deoarece anul trecut l-a făcut și PNL, și nu cred că au ceva împotrivă să facă același lucru și anul acesta. PSD consideră că, în prezent, alocațiile copiilor sunt prea mici”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anunțul său vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat tot joi, în Parlament, că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară.
 
Guvernul Orban și-a angajat joi răspunderea pentru legea prin care se amână intrarea în vigoare a creșterii vechimii pentru intrarea în Institutul Național al Magistraturii, pentru Legea plafoanelor bugetare și pentru Ordonanța de Urgență 51 privind transportul interjudețean.