ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


  • Imran Khan a semnat un acord comercial cu Vladimir Putin, în urma discuțiilor purtate la Kremlin în chiar ziua în care acesta a ordonat invadarea Ucrainei  
  • Banca Rusiei a majorat dobânda-cheie de la 9,5% la 20%, pe fondul prăbușirii rublei 
  • Se așteaptă ca Moscova să apeleze la Beijing ca să vândă active pentru a face rost de bani cu care să continue războiul și să susțină funcționarea economiei 
  • Putin declară că sancțiunile impuse de Occident sunt bazate pe un „imperiu de minciuni” - altul decât „imperiul” rus
  • Cuprinși de panică, mulți cetățeni ruși își retrag banii din bănci și se tem că țara lor se va transforma într-un fel de Coreea de Nord sau Iran

Pakistanul a devenit astăzi primul stat important care a semnat un acord comercial cu Rusia de după invadarea Ucrainei, informează The Daily Mail.
 
Premierul pakistanez Imran Khan a declarat că țara sa va importa aproximativ 2 milioane de tone de grâu, dar și mari volume de gaze naturale, după ce s-a întâlnit cu președintele rus joia trecută - în chiar ziua în care acesta a trimis trupe în țara vecină.
 
Deși Rusia se confruntă cu o izolare la nivel internațional - în special în spațiul occidental - și cu o serie de sancțiuni menite să-i afecteze semnificativ economia, Imran Khan și-a justificat colaborarea cu Rusia afirmând că interesele economice ale Pakistanului „o cer”.
 
El a spus despre vizita sa de două zile în Federația Rusă: „Ne-am dus acolo pentru că trebuie să importăm 2 milioane de tone de grâu din Rusia. De asemenea, am semnat acorduri cu ei (rușii, n. r.) pentru a importa gaze naturale, deoarece rezervele proprii de gaze ale Pakistanului se epuizează”, a declarat Imran Khan, adăugând: „In sha'Allah (cu voia lui Dumnezeu), în timp, se va vedea că am avut discuții importante.”
 
În timp ce premierul pakistanez face afaceri profitabile cu Putin, agresorul Ucrainei, 300 de studenți indieni și pakistanezi aflați la facultate în țara vecină s-au refugiat în România pentru a putea lua avionul spre casă în siguranță. Cei care nu au reușit s-o facă au fost găzduiți temporar în localități din preajma Bucureștiului. În imaginea de mai jos se pot vedea câteva zeci de refugiați „ucraineni” care au dormit pe saltele într-o sală de sport din comuna Corbeanca, jud. Ilfov:
 

Putin a luat astăzi măsuri pentru a împiedica retragerea companiilor străine din Rusia, confruntat fiind cu mai multe sancțiuni economice occidentale și cu suspendarea din sistemul SWIFT a câtorva bănici rusești.