ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rudele lui Victor Socaciu, decedat ieri la doar 68 de ani, după ce a petrecut ultima lună în spital, explică ce anume i-a provocat moartea. Brândușa Simion, actuala soție, acuză complicații post-Covid, artistul fiind internat inițial doar pentru 3 zile pentru o banală operație de drenaj de lichid la plămâni. Una dintre fiicele lui, Ana-Maria, spune că el ar fi contractat și o infecție nosocomială în spital. Ducu Bertzi declara pe 16 aprilie pentru Playtech.roVictor Socaciu făcuse până la acea dată o doză de „vaccin” Covid. În aceeași lună, artistul brașovean a petrecut 3 săptămâni în spital cu Covid. Se știe că infectarea cu noul coronavirus este una dintre reacțiile adverse ale serului experimental Covid. Cântărețul făcuse injecția crezând că-și protejează sănătatea, având în vedere problemele lui anterioare cu diabetul și rinichii. Propaganda punea în primele luni ale anului 2021 „persoanele vulnerabile” pe primul loc în lista de așteptare pentru vaccinare. De atunci a început calvarul lui Socaciu, care avea să cunoască noi episoade pe parcursul întregului an. Cele pe care le-am notat noi au fost internarea cu Covid în aprilie, anularea participării la un festival de folk din Brașov pe 28 august din motive medicale, precum și internarea din decembrie pentru operația de drenaj de lichid la plămâni. Or mai fi existat și altele, dar nemărturisite public. Iată ce povestește familia îndurerată:

„PostCOVID-19, acumula lichid la plămâni, și am fost pentru trei zile să facă un drenaj. Aceasta a fost intervenția pentru care am fost. Și de acolo au apărut complicațiile.

A avut multe momente în care și-a revenit. Spunea că vrea să ajungem la Bistrița pe 3 decembrie. Le spunea doctorilor că vrea să îl facă repede bine. Ar fi vrut să ajungă acolo. Voia să ajungă și pe 16 decembrie aici în București”, a declarat actuala soție, Brândușa Simion, pentru impact.ro, citată de EVZ.ro.

Alessia Ana-Maria, una dintre fiicele cântărețului de muzică folk, a spus că tatăl ei ar fi fost doborât de o infecție nosocomială apărută în urma intervenției la plămâni. Ea nu a vrut să dea vina pe spital sau pe medici, spunând că toată lumea este conștientă că în spitalele românești există bacterii nosocomiale. O anomalie privită drept normalitate cu resemnare.

Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus marți dimineață la Sala Palatului, unde familia, prietenii și fanii artistului îi pot aduce un ultim omagiu, scrie Viva.ro.
 
Miercuri, 29 decembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus între orele 12:00 - 14:00 la Camera Deputaților, în foaierul din fața intrării C1. Victor Socaciu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2008 – 2012. 

Înmormântarea ar urma să aibă loc joi la Corbu, a precizat fosta soție Marina Almășan pentru Impact.ro
 
Gânduri despre propriul sfârșit și despre efemeritatea vieții pe pământ exprima artistul într-un cântec încărcat pe 13 decembrie 2016 pe canalul său de YouTube:
 
„Și când m-au dus grăbit la înmormântare, babe,
Sufletul să mi-l împac
Oameni triști se tot uitau la mine, babe,
Și nu știam ce să fac!
Bulgări de pământ cădeau pe mine, babe,
Și nu știam ce să fac!”. VIDEO: