ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul și localnicii din comuna Beceni, în care DSP Buzău a decis că urmează să facă un centru de carantină pentru persoanele suspecte de infecție cu coronavirus, amenință cu proteste.

Oamenii anunță că vor bloca accesul către tabăra părăsită. 

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au explicat, marți, într-o conferință de presă de ce a fost ales acest loc pentru a se realiza un centru de carantină pentru suspecții de coronavirus, informează stiritvr.ro.

Ei susțin că în tabăra de la Arbănași se pot asigura măsuri de supraveghere, astfel încât să fie risc minim pentru populație, iar locul este mai îndepărtat de comunitate decât altele.

Nici primarul nu este de acord cu această decizie, despre care spune că a aflat din presă.

„Toată noaptea cetățenii sunt panicați m-au sunat, mi-au dat mesaje. (…) Cetățenii sunt hotărâți să protesteze și vor merge până la blocarea căilor de acces în această unitate”, a afirmat Laurențiu Constantin, primarul comunei Beceni.

În tabăra de la Arbănași ar fi disponibile 3 vile, care au camere cu mai multe paturi.  Mai mult, pentru că nu a funcționat un an, apa și căldura au fost oprite.

Directorul Direcției Județene de Tineret și Sport Buzău, care administrează tabăra, susține că nu a fost consultat cu privire la decizia Prefecturii, ci doar informat de autoritățile județene.

Autoritățile locale vor înainta mai multor instituții ale statului memorii justificative care să determine relocarea unui alt spațiu pentru eventualii suspecți de coronavirus. În caz că nimic nu se va schimba, oamenii vor trece la acțiuni în stradă, amenințând chiar cu blocarea drumului care duce spre tabăra Arbănași.

”Fac apel la toți factorii de decizie să cântărească bine acestă hotărârea luată, întrucât consider că acestă decizie a fost luată nefiind informați și neștiind că în acest moment fosta Tabăra Școlară de la Arbanasi nu îndeplinește condiții nici pentru cazarea copiilor. Vom înainta instituțiilor Statului memorii justificative care să demonstreze că decizia a fost luată în necunoștință de cauză și vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anulare acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgentă, iar acțiunea va fi fermă și bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea cailor de acces către această locație părăsită”, mai spune primarul din Beceni.
 
În prezent, la Buzău, 17 persoane sunt monitorizate de medicul epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică. Este vorba despre chinezi, dar și de buzoieni care s-au întors recent din China. Cu toții sunt izolați la domiciliu.