ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premieră, în acest an, la parada de 1 Decembrie. Românii care vor lua parte la evenimentul din Piața Arcul de Triumf vor putea admira zborul avioanelor F16, aparate intrate recent în dotarea Forțelor Aeriene Române. 


Achiziția avioanelor s-a făcut în baza unui contract în valoare de 628 de milioane de euro încheiat între Guvernul României, prin Compania Națională Romtehnica, și Republica Portugheză. Următorul lot de trei aeronave va fi livrat la sfârșitul acestui an, iar ultimele vor intra în înzestrarea Armatei României în anul 2017. 

Aviația participă la parada de 1 Decembrie  cu 50 de aeronave, un număr record. 

La parada militară vor participa peste 3.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, cu peste 300 de mijloace tehnice, din trecare circa 50 de aeronave, dar și militari din mai multe țări aliate sau partenere.