ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul unei ceremonii desfășurate joi la Reședința Patriarhală, Patriarhul României a oferit distincții unor personalități reprezentative care aduc o contribuție constantă la educația ortodoxă a tinerilor.

În prezența PS Varlam Ploieșteanul și PS Ieronim Sinaitul, Episcopi-vicari patriarhali, au fost evidențiați prezentatori și conferențiari de la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, edițiile din 2016 și 2017, precum și conducătorii a două școli ortodoxe din București.

Patriarhul a acordat Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur:

Pr. Conf. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu;
Diac. Lect. Dr. Adrian-Sorin Mihalache de la facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae din Iași;
Liana Stanciu – jurnalist;
Daniel Buzdugan – jurnalist.

Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni i-a fost acordat Pr. Vasile Gavrilă de la Biserica Sfântul Nicolae – Ghika, Paraclis Universitar din București, și coordonatorul Școlii Ortodoxe Sfinții Trei Ierarhi.

De asemenea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române i-a înmânat Doamnei Mona Șerbănescu, directorul Școlii Ortodoxe Anastasia Popescu din București, Ordinul Crucea Maria Brâncoveanu.

În cuvântul rostit la acest eveniment, Patriarhul României a explicat că Ordinul Sfântul Ioan Gură de Aur a fost oferit celor care sunt dăruiți de Dumnezeu cu darul vorbirii frumoase, înțelepte și elegante.

Prin acest mod de recunoștință, Patriarhul încurajează misiunea prin cuvântul care zidește, întrucât considerăm că acest dar trebuie cultivat pentru ca cei care ne ascultă să simtă că Hristos Domnul este prezent în mijlocul nostru.