ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Constantin Necula a fost unul dintre vorbitorii inivitați la conferința „Referendumul pentru căsătorie și familie. Analiză și implicații”, desfășurată la Palatul Parlamentului. Părintele Necula a făcut parte din grupul celor 16 iniațiatori ai campaniei de semnături pentru revizuirea Legii fundamentale.
 


Socotesc că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale, a spus părintele Necula declarându-se dezamăgit că nu trăiește într-un stat de drept, care trebuie să protejeze drepturile democratice ale oamenilor. Despre referendumul care ar trebui organizat cât mai rapid, subiect pe care parlamentarii au preferat să îl paseze de la Camera Deputaților la Senat și invers, tergiversând luarea unei decizii, părintele Constantin Necula a spus clar:  „Noi nu avem de cerșit un referendum, ci vrem să ni se respecte un drept câștigat!”

„Aș vrea să va spun din acest an de demers, dincolo de faptul că ne-am obișnuit să stăm in stand-by atunci când e vorba de drepturi democratice in raport cu oamenii care ajung democratic să ocupe locurile. Primul lucru și cel mai important: când un om a cerut ca 3 milioane și 600 de mii de oameni să dea cu semnătura dacă copiii lor au dreptul să facă sau nu Religie, s-a socotit un act democratic. Când 3.600.000 de oameni semnează pentru un drept constituțional,  se socotește un act anti-democratic. De unde rezultă de ce preferă întotdeauna Biserica oricărei alte organizări. Paralel cu ora de religie, atacul la familie și atacul la tot ce înseamnă rezistență creștină în anii aceștia dovedeșlte foarte clar că nu avem de-a face cu o serenadă sub un balcon a unui îndrăgostit, ci avem de -a face cu un concert foarte bine dirijat, care încearcă să dărâme și balconul și să fure și inima iubitei. Deci trebuie să fim atenți că nu sunt atacate doar instituțiile Bisericii, ci este atacată inclusiv structura de rezistență a statului. De aceea declar că socotesc că orice acțiune îndreptată împotriva familiei este un act de subminare a rezistenței naționale”, a spus părintele Necula în intervenția sa.

„Apoi, am constatat cu foarte multă evlavie în ce mod orice fel de informație pozitivă pe care o transmite Biserica poate fi distorsionată de cei care n-o văd bine, de cei care n-ar vrea-o în viața socială, că atunci când te implici social nu e bine, când stai nu e bine, când mergi nu e bine, când zbori nu e bine. Dar am ajuns la concluzia fundamentală, împreună cu studenții cu care am făcut o cercetare de teren în această perioadă,  că mai bine nu e bine cu ceilalți, decât să nu fie bine cu Hristos.
 
Cele trei milioane de semnături, în ciuda gândurilor harismaticilor din ONG-uri, nu le-am strâns pe bază de Wi-Fi. Oamenii s-au întâlnit, și-au dat mâna, am ascultat sute de mii de oameni vorbind, cum am ascultat și reprezentanți ai ONG-urilor care și-au permis să facă pe seama Coaliției pentru Familie fel de fel de scenarii. Îmi pare rău că nu trăiesc într-un stat de drept, care ar trebui să protejeze drepturile democrate ale oamenilor. Nu este posibil, la nesfârșit, să fie vină când Patriarhul, când Mitropolitul, când popii, când pastorii, când toți ceilalți, numai cine-i de vină nu e de vină niciodată”, a continuat părintele Necula.

Inițiatorii demersului privind modificarea Constituției doresc să le fie respectat un drept fundamental al democrației, și în niciun caz nu stau cu mâna întinsă în așteptarea unui semn de bunăvoință din partea decidenților politici.

„Noi nu avem de cerșit un referendum, avem să ni se respecte un drept câștigat de toți aceia care în situația dată din societatea românească cred că au muncit ceva mai mult decât noi. Prefer să cerșesc pentru săraci o bucată de pâine, decât referendumul de la cei pe care i-am ales democratic”.