ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Copilului și a Sfântului Justin Martirul și Filosoful inaugurăm rubrica omagială Mari Români în cadrul căreia artistul George-Sorin Nicolae ne va oferi câte un desen realizat special pentru ActiveNews și disponibil și în colecția sa, în original, pentru cei interesați.

Pentru astăzi, artistul l-a portretizat după o fotografie a Cristinei Nichituș Roncea pe marele Duhovnic al Ortodoxiei Române Părintele Justin Pârvu, prăznuit azi, de Sfântul Justin, cât și sâmbătă, 11 iunie, la parastasul de la Mănăstirea Petru Vodă, unde va fi pomenit pe măsură și la împlinirea a nouă ani de la trecerea sa în veșnicie, pe 16 iunie.

Mai jos reproducem câteva rânduri despre pruncii ca îngeri și, în locul Poveștii de Seară, o înregistrare despre mame a vrednicului de pomenire Părinte.

Hristos a înviat!

„Îngerul primește lumina de la Dumnezeu și creștinul primește lumina de la înger. Noi, colaborând cu această lumină cerească, putem să formăm o unitate de forță în lumea noastră pământească, pentru ca în felul acesta să avem o strânsă legătură și cu Biserica triumfătoare din Ceruri, și cu Biserica luptătoare de pe pământ.”

Arhim. Justin Pârvu (10.02.1919 - 16.06.2013)

Părintele Justin Pârvu despre Mamă și Neam. VIDEO: